Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De SÂMBĂTĂ: Concurs şi expoziţie internaţională de machete statice la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia


Publicat

Asociaţia Modelism Alba (AMA-IPMS România), în colaborare cu Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi instituţiile locale organizează în perioada 23-24 noiembrie 2013, a III-a ediție a ’’Concursului Internațional de Machete Statice – Cupa Cetăţii Alba Iulia’’. Evenimentul se va  desfăşura în incinta Muzeului Naţional al Unirii, în avanpremiera deschiderii celei de a VIII-a ediţii a “Salonului Internaţional de Modelism Alba Iulia, organizat din 29 noiembrie. Această expoziţie este deschisă publicului larg până la sfârşitul lunii ianuarie. Ambele manifestări sunt continuarea unei lungi serii de evenimente modelistice organizate de un grup de pasionaţi de machete statice din Alba Iulia, începând cu anul 2006.

Lucrările concursului se desfășoară în cerc restrâns, fără prezența publicului larg, datorită  condițiilor de expunere a machetelor în vederea evaluării lor de către un juriu avizat. Festivitatea de premiere va avea loc pe 24 noiembrie, începând cu ora 12.00, după care va fi expoziţia va fi deschisă publicului. Machetele participante în concurs, alături de multe alte exponate, vor putea fi admirate în cadrul “Salonului Internaţional de Modelism Alba Iulia” începând cu data de 29 noiembrie, la etajul II al Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Vezi AICI exponatele de la evenimentul de anul trecut de la Muzeul Unirii.

Expozițiile şi concursurile organizate de-a lungul timpului de membrii Asociaţiei Modelism Alba (înfiinţată în 2010), incluse în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, s-au bucurat de un larg interes al publicului și nu în ultimul rând a machetiștilor din România și din străinătate. «Prin urmare, fiecare an a reunit în spațiile Muzeului Național al Unirii un număr tot mai mare de concurenţi şi expozanţi din ţară şi de la cluburi de prestigiu din Italia şi Ungaria dar şi de vizitatori. Această participare este şi rodul reciprocităţii generată de prezenţa membrilor AMA, cu rezultate notabile, la o serie de concursuri din ţară şi străinătate. Astfel, în intervalul din 2010 şi până în prezent, membrii asociaţiei albaiuliene au obţinut un numar de 59 de premii, dintre care 29 de premii doar în decursul anului 2013 la importante concursuri din România, Italia şi Ungaria”, a precizat Ovidiu Socaciu, preşedintele AMA Alba Iulia.

Acesta mai spune că din 17 august, Asociaţia Modelism Alba (AMA) a fost primită în rândul membrilor IPMS UK (International Plastic Modellers’ Society) cu statutul de organizaţie naţională sub denumirea de IPMS România – Asociaţia Modelism Alba. Înfiinţată în 1963, în Marea Britanie, IPMS UK este cea mai prestigioasă instituţie de profil modelistic din lume având înscrise 80 de cluburi locale şi 46 de organizaţii naţionale de pe întreg mapamodul.

Nicoleta MATEIU

sursa foto: AMA AlbaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Pingback: FOTO: „Salonul Internaţional de Modelism Alba Iulia”. Sunt expuse peste 500 de machete de avioane, nave, corăbii, animale şi scene din luptele daco-romane | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Desfacerea și comercializarea băuturilor alcoolice, INTERZISE pe durata alegerilor, în zona secțiilor de votare din Alba Iulia

Publicat

Desfacerea și comercializarea băuturilor alcoolice în zona secțiilor de votare din Alba Iulia a fost interzisă duminică, pe durata desfăşurării alegerilor în spaţiul de protecţie al fiecărei secţii de votare, prin dispoziție a primarului Gabriel Pleșa.

Dispoziția nr. 1409 privind interzicerea comercializării și consumului de băuturi alcoolice în ziua de 6 decembrie 2020, pe durata desfășurării alegerilor în spațiul de protecție al fiecărei secții de votare:

Art. 1 Se interzice în data de 6 decembrie 2020 între orele 07,00 – 21,00 desfacerea și comercializarea băuturilor alcoolice, pe o rază de 500 metri, în afara localurilor secțiilor de votare din municipiul Alba Iulia.

Art. 2 Prezenta dispoziție poate fi contestată conform prevederilor Legii nr. 554 / 2004- Legea contenciosului administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Art.3 Direcția Poliția Locală Alba Iulia din aparatul de specialitate a primarului municipiului Alba Iulia va duce la îndeplinire prevederile dispoziției.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Radu Marcel Tuhuț, de la Primărie, la Parlament. Cine este candidatul PSD care ocupă primul loc pentru Camera Deputaților

Publicat

Candidatul PSD Alba la Camera Deputaților, Radu Marcel Tuhuț, a vorbit într-un interviu acordat Alba24 despre planurile sale pentru județul Alba, dar și despre realizările sale de până acum, în calitate de primar al comunei Ciuruleasa.

Acesta a spus că modernizarea drumurilor din Munții Apuseni este esențială pentru investitori și pentru turism și și-a prezentat viziunea asupra principalelor teme care privesc județul.

Nu a evitat nici întrebările ”grele” pentru un social-democrat: cele legate de vaccinare și de pensiile parlamentarilor.

De asemenea, a răspuns la întrebarea dacă după alegeri se va retrage pentru a-i lăsa locul la Camera Deputaților lui Ioan Dîrzu, în prezent pe locul al doilea a listei PSD la alegerile parlamentare din 2020.

Radu Marcel Tuhuț

candidat pentru Camera Deputaților, primul loc pe lista de la Alba

Vârstă: 50 de ani

Profesie: jurist

Primul loc de muncă: electrician la Combinatul Minier de la Roșia Poieni

Actualul loc de muncă: primarul comunei Ciuruleasa

Ultima școală absolvită: Drept la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu (2007)

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

– Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal https://alba24.ro/

– CUI mandatar financiar județean 11200020

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Traficul rutier a fost DESCHIS pe lotul 1 al Autostrăzii A10, între Sebeș și Alba Iulia

Publicat

Primii șoferi au putut circula pe Lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Sebeș și Alba Iulia, începând de joi seara. Reprezentanții CNAIR au surprins pe o filmare aeriană nodul Alba Iulia Nord deschis sub trafic.

Reamintim faptul că Lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda a fost deschis oficial joi, pe o porțiune de 14,8 km din cei 17 km ai tronsonului, în prezența ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Vezi și LIVE VIDEO: Prima deplasare pe Lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda, înainte de inaugurare. Cum arată tronsonul de drum

Tronsonul pe care se poate circula de joi este între Nodul Rutier Sebeș (legătura cu DN 1 prin bretelele 5 și 6), nodul Rutier Alba Iulia Sud (complet) și Nodul Rutier Alba Iulia Nord (bretelele 1, 2 și 3).

Circulația este permisă pe două benzi pe fiecare cale între km 0+000 și km 14+800, unde traficul este deviat pe sensul Turda – Sebeș (pe pasaj cale ferată) pe 700 metri (conexiune cu DN1).

Vezi și LIVE VIDEO: DECLARAȚII și explicații la deschiderea Lotului I al Autostrăzii Sebeș-Turda. Este prezent ministrul Transporturilor

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Drum de ocolire a localității Petrești: Ministrul Transporturilor a semnat ordinul pentru investiție

Publicat

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a semnat joi ordinul pentru investiţia „Drum de ocolire în partea de vest a municipiului Sebeş – varianta ocolitoare a localității Petrești”, a transmis primarul Dorin Nistor. 

„Încă o veste bună pentru Sebeș: ministrul transporturilor, Lucian Bode, a semnat ordinul pentru investiția „Drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeș” (ocolitoarea localității Petrești)”, a scris Dorin Nistor, pe pagina de Facebook.

Reamintim faptul că ministrul Transporturilor a fost prezent joi la Sebeș, pentru inaugurarea lotului 1 al Autostrăzii A10 Sebeş-Turda.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate