Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De săptămâna viitoare, autoritățile vor să taie ajutoarele sociale celor care nu și-au plătit taxele și impozitele. Categoriile de beneficiari vizați

Publicat

Beneficiari de ajutoare sociale, respectiv cei care primesc venitul minim garantat, alocația de susținere a familiei sau indemnizația de creștere a copilului riscă să rămână fără aceste drepturi. Potrivit directorului Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, Adrian Toader persoanele vizate sunt cele care nu și-au plătit taxele și impozitele. Primăriile au avut termen până la sfârșitul lunii aprilie să trimită Ministerului Muncii listele cu rău-platnici.

Acesta a menționat că de săptămâna viitoare se începe suspendarea din drepturi a beneficiarilor care primesc venitul minim garantat, alocația de susținere a familiei sau indemnizația de creștere a copilului, dar nu și-au plătit dările către stat.

Autoritățile vor să suspende plățile și pentru cei care au acumulat restanțe în 2013. Primăriile, care trimit listele datornicilor către Ministerul Muncii, nu pot face diferența între oamenii care nu au de unde să plătească și cei care nu vor.

Totuși, cei care reușesc să-și achite taxele și impozitele restante în termen de cinci luni vor fi repuși în plată. Aceștia vor primi inclusiv suma cuvenită acestei perioade.

Dacă nu ajung cu datoriile la zi, vor rămâne definitiv fără ajutorul de la stat. Statul face excepție la suspendarea ajutorului social, doar în cazul persoanelor singure, care au în întreținere unul sau mai mulți copii.

 surse: mondonews.ro, incont.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax