Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De săptămâna viitoare, supermarketurile şi hypermarketurile riscă amenzi noi. Ce trebuie să comunice Consiliului Concurenței

Publicat

supermarket shopping Din 8 iulie va intra în vigoare o prevedere care stabileşte amenzi noi de până la 50.000 lei pentru magazinele de tip supermarket, hipermarket, discounter și cash&carry care nu comunică Consiliului Concurenței prețurile de vânzare a produselor comercializate.

Potrivit art. 4, alin. (3) din legea concurenţei nr. 21/1996, întreprinderile care fac parte din comerțul modern cu produse alimentare și nealimentare, de tip supermarket, hipermarket, discounter și cash&carry au obligaţia să transmită Consiliului Concurenței, la cererea acestuia, prețurile de vânzare a produselor comercializate, pentru realizarea de analize, studii de piață sau comparații de preț.

Prin OUG nr. 39/2017 privind acțiunile în despăgubire în cazurile de încălcare a dispozițiilor legislației în materie de concurență se introduce un nou articol, aplicabil din 8 iulie, potrivit căruia încălcarea obligaţiei de mai sus constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 50.000 lei.

Prețurile produselor și tarifele serviciilor / lucrărilor se determină în mod liber prin concurență, pe baza cererii și ofertei. Prețurile și tarifele practicate în cadrul unor activități cu caracter de monopol natural sau al unor activități economice prevăzute prin lege se stabilesc și se ajustează cu avizul Ministerului Finanțelor Publice, cu excepția celor pentru care, prin legi speciale, sunt prevăzute alte competențe.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax