Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De Sărbători, copiii de la şcoala din Hăpria au confecţionat felicitări şi au învăţat colinde. Iniţiativă pentru păstrarea tradiţiilor de Crăciun

Publicat

Colindatorii de la Hapria Pornind de la ideea că marea sărbătoare a Crăciunului nu se bazează doar pe cadouri, zarva cumpărăturilor, nesfârșita treabă a gospodinelor, ci pe bucurie, liniște, tradiții minunate și în general o stare de spirit mai bună, cadrele didactice din cadrul Școlii Primare Hăpria au organizate ateliere de lucru în cadrul cărora elevii au confecționat felicitări, au realizat desene, colaje, au scris compuneri și chiar poezii și au învățat colinde.

Luna decembrie este luna magică a Crăciunului, lună ce deschide o lume de basm, de joacă, de cântec și veselie și de aceea este așteptată cu mare drag de copii și numai.

În perioada 17-20 decembrie au loc ultimele activități din cadrul proiectului „A sosit Crăciunul”, proiect inițiat de Școala Primară Hăpria. Proiectul face parte din domeniul cultural – artistic și are ca scop cunoașterea și păstrarea tradițiilor și a obiceiurilor de iarnă specifice poporului român, în general, și a celor din zona Transilvaniei, în particular.

Citește și MESAJE de CRĂCIUN 2015. Urări de Sărbători pentru cei dragi. 150 de Mesaje de Crăciun. SMS pentru rude, colegi, șefi sau prieteni

Prin intermediul aceste iniţiative, s-a dorit o aducere în actualitate și o rememorare a timpurilor în care „a colinda” însemna a aduce voie bună în casele gazdelor și nu a aduna bani. De aceea, învățătoarele și elevii Școlii Primare Hăpria au vrut să celebreze adevărata menire a Crăciunului, aceea de a ne face mai buni, mai iertători, de a răspândi bucurie și speranță, pace și bunăvoință.

Dintre obiectivele acestui proiect educațional amintim: valorificarea potențialului artistic și creativ al elevilor, atragerea copiilor în manifestări culturale extrașcolare, descoperirea și promovarea elevilor cu aptitudini artistice, stimularea potențialului creativ al elevilor etc. Astfel, au fost organizate ateliere de lucru în cadrul cărora elevii au confecționat felicitări, au realizat desene, colaje, au scris compuneri și chiar poezii și au învățat colinde. Gazdele mari care i-au primit pe micuții colindători de de la Hăpria în casele lor au fost: Primăria Comunei Ciugud, Școala Gimnazială din Ciugud, Școala Gimnazială din Oarda de Jos și Radio Reîntregirea din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax