Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De TREI ori CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ. Volei Alba Blaj a sărbătorit câștigarea unui nou titlu, în fața suporterilor din ”Mica Romă”


Publicat

18057075_1432772660120455_905898510151873606_nVolei Alba Blaj a câştigat un nou titlu de campioană! Voleibalistele antrenate de Darko Zakoc erau deja campioane după victoria împotriva CSM București, însă au sărbătorit succesul și acasă în fața propriilor suporteri după ce au învins în partida cu Dinamo. Echipa din „Mica Romonă” a cucerit cel de-al treilea titlu naţional, consecutiv. 

Volei Alba Blaj a câștigat cu 3-0: Set 1 (15 minute): 25-8. Set 2 (18 minute): 25-9. Set 3 (21 minute): 25-16. Victoria din această seară nu au schimbat traiectoria echipei, fetele lui Darko Zakoc fiind deja campioane înainte de finala campionatului.

Echipele de start

17800251_1414460855284969_3025403349749048451_nVOLEI ALBA BLAJ, antrenor Darko ZAKOC: 8. Ana GRBAC – 2. Adina SALAORU (cpt.), 3. Nadja NINKOVIC, 4. Samara RODRIGUES DE ALMEIDA, 9. Dubravka DJURIC, 14. Rebecka LAZIC – 16. Marina VUJOVIC (libero).

Au mai jucat: 5. Lisa KRAMER 6. Ana Maria BERDILĂ.

DINAMO BUCURESTI, antrenor Branko GAJIC: 6. Daniela MINCĂ (cpt.) – 1. Katarina JOVANOVIC, 10. Sânziana MOTROC, 12. Adelina MARTINESCU, 13. Leticia BOSCACCI, 18. Alexis MATHEWS – 2. Roxana ŢUCMEANU (libero).

Au mai jucat: 11. Andra ARTIN, 15. Luciana Bezerra OLIVERA, 16. Iulia BRATU.

Bucuria suporterilor și a întregii echipe a răbufnit imediat după după încheierea partidei, iar terenul de joc al sălii s-a umplut de jucători și de spectatorii din tribune.

Primarul Gheorghe Valentin Rotar, președintele CJ Alba Ion Dumitrel și Gheorghe Vișan, președintele FRV au oferit medaliile tuturor membrilor echipei , flori și tricouri de campion.

Volei Alba Blaj are șansa să câștige pentru prima dată și Cupa României. Echipa campioană din Mica Romă va juca la Piatra Neamț, în data de 30 aprilie, finala Cupei României, cu Știința Bacău. Meciul va fi difuzat, de la ora 14.00, în direct la Digisport 3.

VOLEI ALBA BLAJ, CAMPIOANA ROMÂNIEI 2017: MESAJUL CAMPIOANELOR

Înaintea meciului cu Dinamo, la sfârşitul căruia Federaţia Română de Volei acorda echipei VOLEI ALBA BLAJ trofeul câştigătoarei Diviziei A1 şi medaliile de campioni ai României, jucătoarele au transmis, pe pagina de facebook a clubului sportiv, câteva gânduri despre ce înseamnă pentru ele titlul cucerit în acest an cu Volei Alba Blaj:

#ADINA SALAORU (CPT.): „Al treilea titlu consecutiv are o înseamnătate deosebită pentru mine prin însăşi reconfirmarea performanţei din anii anteriori. Consider că este foarte greu să ajungi campion, dar mult mai greu este să confirmi, să menţii, să susţii acest lucru pe o perioadă mai lungă. Sigur, pe parcursul acestei perioade de trei ani nu aş fi ieşit niciodată campioană fără efortul şi dedicarea întregii echipe care formează Volei Alba Blaj, începând de la autorităţile locale şi judeţene, sponsori, conducere tehnică, jucătoare şi public. Împreună am reuşit!”

#NADJA NINKOVIC: „Sunt foarte mândră de această echipă, am muncit din greu tot sezonul pentru acest titlu şi sunt fericită că ne-am atins obiectivul. A fost de asemenea o plăcere să joc în faţa suporterilor noştri şi vreau să le mulţumesc tuturor pentru că au fost alături de noi pe tot parcursul sezonului. Namaste!” (n.r. salut hindus, constând dintr-o ușoară plecăciune, cu palmele împreunate).

# SAMARA RODRIGUES DE ALMEIDA: „Sunt fericită pentru că am muncit foarte mult pentru cucerirea unui titlu pe care îl merităm din plin. Ne-am antrenat bine, am dat totul pe teren, dar mai ales am jucat cu inima, ceea ce este cel mai important. Vom proceda la fel şi la ultimul meciuri din acest campionat şi la finala Cupei României.”

# LISA KRAMER: „Această echipă m-a făcut să mă simt binevenită încă din clipa când am sosit în România. Am muncit foarte mult şi am meritat acest titlu. Sunt foarte mândră de toţi cei de aici. Vom încheia sezonul la fel de puternici, prin câştigarea ultimelor meciuri şi a Cupei României.”

# ANA MARIA BERDILĂ: „Câştigarea celui de-al doilea titlu naţional cu Volei Alba Blaj reprezintă pentru mine o satisfacţie profesională imensă, dar şi dovada că acolo unde se lucrează serios şi cu suflet Dumnezeu răsplăteşte. Am muncit enorm, am trăit pentru fiecare moment în parte, am plâns, am râs, ne-a fost greu, dar, într-un final, totul e doar parte dintr-un rod pe care îl culegem şi cu care rămânem în suflet. Abia aştept să ridicăm trofeul alături de oamenii minunaţi din Blaj, care vor rămâne mereu în sufletul meu, prin dăruirea şi pasiunea de care au dat dovadă pe parcursul acestui an şi nu numai. ”

# ANA ANTONIJEVIC: „Pentru mine, acest titlu este foarte special din mai multe motive. În special vreau să spun că sunt mândră de această echipă, care a jucat bine tot sezonul şi a câştigat pe merit titlul naţional. Trofeul va veni la Blaj, acolo unde îi este locul şi unde trebuie să fie. Vreau să le mulţumesc tuturor fanilor şi persoanelor care au fost alături de noi. Mai avem de câştigat Cupa României pentru a încheia sezonul aşa cum ne dorim.”

# ANA GRBAC: „Sunt foarte fericită pentru câştigarea acestui titlu. Mai ales pentru că am muncit din greu pentru a câştiga campionatul şi merităm trofeul. Ne-am pregătit foarte bine şi, cel mai important, am jucat cu inima şi am dat totul pentru această performanţă. Vom rămâne concentrate în continuare pentru meciurile următoare şi finala Cupei.”

# DUBRAVKA DJURIC: „Este al doilea meu sezon la Blaj, al doilea titlu şi sunt mândră că fac parte din această echipă. Am luptat tot sezonul, am muncit din greu şi am dat maximum la fiecare meci. Mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut şi care au fost alături de noi de la începutul sezonului. Acum trebuie să ne concentrăm pe câştigarea Cupei României şi să încheiem acest sezon în cel mai bun mod posibil.”

# REBECKA LAZIC: „Am pus în acest titlu multe ore de muncă şi antrenamente intense. Acest titlu este recompensa noastră pentru fiecare clipă petrecută împreună în acest sezon. Sunt foarte mândră de echipa mea, pentru că şi în cele mai grele situaţii am fost capabili să ne ridicăm, mai puternici, pentru a arăta tuturor de ce acest titlu trebuie să fie al nostru. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi în această ‘călătorie’. Acum obiectivul este de a aduce la Blaj şi Cupa României şi să ridicăm, deasupra capului, cele două trofee, împreună cu minunaţii noştri suporteri.”

# TATSIANA MARKEVICH: „Pentru mine a fost un sezon dificil, mai ales din punct de vedere psihologic, pentru că am fost departe de fiica mea. Deci a fost foarte important pentru mine că am câştigat campionatul, sunt foarte, foarte fericită şi recunoscătoare tuturor pentru asta. Mulţumesc fetelor pentru ajutor şi înţelegere, mulţumesc antrenorilor şi staffului tehnic pentru munca foarte bună pe care am făcut-o împreună, mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut şi au suferit alături de noi în acest sezon. Echipa noastră a meritat să câştige titlul, pentru că a muncit mult pentru asta. Acum mergem după Cupa României!”

# MARINA VUJOVIC: „Sunt foarte fericită pentru câştigarea acestui titlu, pe care îl consider răsplata noastră pentru munca pe care am depus-o în acest sezon. Este un titlu meritat, sunt foarte mândră de echipa mea şi vreau să le mulţumesc tuturor suporterilor noştri, care sunt de asemenea parte din echipă.”

# NNEKA ONYEJEKWE: „Acest trofeu îmi aduce multă fericire şi satisfacţie. Pentru câştigarea acestui trofeu, s-a lucrat foarte mult şi au fost şi momente dificile, pe care le-am trecut cu bine. Pe această cale, aş dori să le mulţumesc celor care au fost alături de noi şi au crezut în noi.”

Ultimul meci al sezonului pentru Volei Alba Blaj este finala Cupei României, contra echipei Ştiinţa Bacău, ce se va disputa, la Piatra Neamţ, duminică, 30 aprilie, de la ora 14.00, în direct la Digisport 3.

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Consiliul Naţional al Elevilor: Se pregătesc tăieri masive de clase din școli. Solicităm realizarea unei anchete la nivelul IȘJ

Publicat

Consiliul Național al Elevilor atenționează că se pregătesc tăieri masive de clase din diferite unităţi de învăţământ preuniversitar, la iniţiativa inspectoratelor şcolare sau a unităţilor de învăţământ, pe fondul scăderii populaţiei de vârstă şcolară de la o generaţie la alta.

Elevii cer realizarea unei anchete în rândul inspectorilor şcolari generali, pentru a determina modul în care s-au luat deciziile privind tăierea claselor şi sancţionarea celor care au încălcat standardele de transparenţă şi comunicare interinstituţională eficientă.

Vezi și Scenariile după care vor funcționa școlile după 8 februarie: Calendar examene de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021

Comunicatul Consiliului Național al Elevilor:

”În întreaga ţară se pregătesc tăieri masive ale numărului de clase din diferite unităţi de învăţământ preuniversitar, la iniţiativa inspectoratelor şcolare sau a unităţilor de învăţământ, pe fondul scăderii populaţiei de vârstă şcolară de la o generaţie la alta.

Această scădere este cauzată, pe de o parte, de factori demografici şi, pe de cealaltă parte, de înfiinţarea clasei pregătitoare, care a avut loc acum opt ani, moment în care o parte dintre preşcolarii care absolviseră ultima grupă de grădiniţă au fost repartizaţi la clasa pregătitoare, iar o altă parte a fost repartizată la clasa I. Această măsură a dus la scăderea efectivelor de elevi/clasă pentru generaţia care, începând cu anul şcolar 2021-2022, va începe ultimul an al ciclului gimnazial sau primul an ciclului liceal, după caz.

Citește și Când se termină semestrul și câte zile de școală mai au elevii. Structura anului școlar 2020-2021 cu detalii despre examene

Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia asupra acestui fenomen extrem de grav, care va atrage după sine consecinţe precum perpetuarea fenomenului claselor cu colective supradimensionate (de până la 35 de elevi/clasă), care îngreunează semnificativ procesul de predare şi de evaluare şi care afectează în mod semnificativ posibilitatea cadrelor didactice de a acorda fiecărui elev atenţia cuvenită. Conform art. 63 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, numărul mediu de elevi cu care o clasă poate funcţiona este de 22 pentru învăţământul gimnazial şi de 24 de elevi pentru învăţământul liceal.

Considerăm că formarea claselor cu câte 28 de elevi din start este prejudicioasă şi scade drastic nivelul calităţii educaţiei, fiind în directă contradicţie cu dezideratele 5 şi 6 ale proiectului România Educată – pentru educaţie se alocă resurse suficiente, în mod transparent şi eficient şi sistemul de educaţie este unul echitabil şi de calitate pentru fiecare elev.â

Eliminarea unor clase din planul de şcolarizare presupune micşorarea normelor didactice, fapt care va conduce atât la scăderea numărului de posturi disponibile în sistem, cât şi la micşorări salariale pentru cadrele didactice.

În plus, considerăm că acesta este un moment oportun pentru implementarea măsurilor care să aibă în centrul lor elevul şi creşterea calităţii educaţiei, precum reducerea numărului de elevi dintr-o clasă şi asigurarea accesului la educaţie în comunităţile subdezvoltate (eliminarea claselor din unităţile de învăţământ din comunităţile izolate înseamnă, pentru mulţi elevi, privarea de educaţie, aceştia neavând posibilitatea de a se deplasa la o şcoală din altă localitate

Aşadar, solicităm Ministrului Educaţiei să facă, în regim de urgenţă, demersurile necesare pentru ca desfiinţarea claselor să fie realizată doar acolo unde acestea nu vor avea efectivul de elevi necesar funcţionării, conform legii. Mai mult, solicităm realizarea unei anchete în rândul inspectorilor şcolari generali, pentru a determina modul în care s-au luat deciziile privind tăierea claselor şi sancţionarea celor care au încălcat standardele de transparenţă şi comunicare interinstituţională eficientă.

Asistăm, din nou, la un posibil măcel în ceea ce priveşte organizarea claselor pentru anul şcolar 2021-2022, din cauza faptului că unii inspectori şi directori fie nu cunosc legea, fie nu vor să o aplice. După standardele lor, pentru a nu fi desfiinţată, o clasă ar trebui să funcţioneze cu cel puţin 30 de elevi! Greşit! Legea e foarte clară în această speţă. Solicităm ministrului educaţiei să acţioneze cu celeritate şi să îşi asume primii paşi în lupta pentru creşterea calităţii în sistemul educaţional, prin micşorarea numărului de elevi de la clasă, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor”.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

VIDEO: Căprioarele au ieșit la joacă prin zăpadă. Imagini amuzante surprinse în Parcul Național Apuseni

Publicat

Imagini inedite au fost surprinse de o cameră de monitorizare amplasată în Parcul Național Apuseni. Aparatul de filmat a surprins un grup de căprioare care se jucau prin zăpada proaspăt depusă.

Imaginile au dat sens activităților de monitorizare în prima zi a anului. Căprioarele se antrenează într-un joc de-a prinselea, nestingherite de prezența camerei de supraveghere.

Parcul Natural Apuseni are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul judeţelor Cluj , Bihor şi Alba, din care 50.793 de hectare sunt păduri.

F. Lazăr

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Doi șoferi din Blaj și Mihalț, cercetați de polițiști după ce au fost prinși în timp ce conduceau sub influența alcoolului

Publicat

etilotest

Doi șoferi din Blaj și Mihalț sunt cercetați de polițiști după ce au fost depistați în timp ce conduceau autoturisme, fiind sub influența alcoolului. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 16 ianuarie 2021, polițiștii din Blaj, în timp ce acționau pe raza localității Cistei, l-au depistat pe un bărbat de 48 de ani, din comuna Mihalț, care conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 17 ianuarie 2021, în jurul orei 04,30, polițiștii de ordine publică din Blaj, în timp ce acționau pe strada Iuliu Maniu din municipiu, l-au depistat pe un tânăr de 23 de ani, din Blaj, care conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Doi bărbați din Blaj, cercetați pentru braconaj piscicol. Au fost prinși pe râul Târnava în timp ce foloseau unelte interzise

Publicat

pesti braconaj

Doi bărbați din Blaj sunt cercetați penal pentru braconaj piscicol. Au fost depistați de polițiști în timp ce foloseau unelte interzise la pescuit.

Potrivit IPJ Alba, la data de 16 ianuarie 2021, în jurul orei 16,00 polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Blaj au depistat doi bărbați, de 48 și 58 de ani, din Blaj, în timp ce pescuiau, din albia râului Târnava, prin metoda greblării, folosind unelte interzise la pescuit.

Față de cei doi bărbați, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj piscicol.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate