Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De VINERI se demarează petiţia „Spune NU RCA-ului abuziv și discriminatoriu pentru tineri”, lansată de tinerii liberali din Alba

Publicat

PNL Alba, bogdan paunescu Co-preşedintele TNL Alba Iulia, Bogan Păunescu a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă PNL Alba că de vineri, tinerii liberali din județul Alba lansează petiția „Spune NU RCA-ului abuziv și discriminatoriu pentru tineri”. Campania tinerilor din Alba este susţinută şi de cei doi parlamentari PNL, senatorul Alexandru Pereş şi Dan Simedru. Aceştia îi îndeamnă pe cei care vor să se alăture şi să susţină petiția, prin care cerem autorităților statului să revizuiască modalitatea de calcul a poliţelor RCA pentru tineri să o semneze.

Solicităm autorităților statului, în frunte cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, să elaboreze o legislatie clară de aplicare a normelor asigurărilor auto, astfel încât tinerii să beneficiază de un tratament corect și egal în raport cu celelalte categorii de populație în stabilirea valorii polițelor de asigurare obligatorie auto, având ca și criteriu de bază istoricul de daune auto și nu vârsta”, transmite Dan Simedru.

Bogdan Păunescu spune că „RCA-ul pentru tinerii sub 30 de ani a devenit un lux în România. Acest lucru trebuie oprit! Autoritățile statului sunt obligate să rezolve de urgență această situație explozivă. Polița RCA pentru tineri a atins valori greu de suportat de către această categorie”.

Reprezentanţii TNL Alba consideră că în prezent „criteriile care stau la baza calculului RCA trebuie sa fie uniforme, nediscrimnatorii și echitabile pentru toate categoriile de populație. În România nu este luată în considerare vechimea în trafic; vârsta este elementul de bază care determină diferenţa între un şofer experimentat şi unul începător”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. cosmin

    vineri, 06.02.2015 at 18:19

    Nu cred ca este abuziv ceea ce se intampla cu asigurarile. Daca stam sa analizam cine cauzeaza cele mai multe accidente sunt tinerii. In alte state ale uniunii europene se practica la fel. Asigurarile pentru tineri sunt enorme.

    • Laurentiu

      luni, 09.02.2015 at 13:55

      Ai vazut ce a iesit din raportul Politiei Rutiere in urma solicitarii ASF?
      2500 accidente cu victime cauzate de persoanele sub 30 ani in 2014 si 5500 cauzate de persoanele peste 30 de ani.

      Spune-mi si mie, un mos de 55 ani care isi ia permisul la varsta aia, ti se pare ca este atat de experimentat asa incat sa fie considerat sigur pe sosele? Lucrurile stau exact invers!

      Eu dau 2000 lei pe an (cea mai ieftina) si nu am facut 1 accident in 6 ani de permis. Ti se pare corect?

  2. bbc

    vineri, 06.02.2015 at 21:19

    dn cosmin. in germania, la o persoana de aceeasi varsta cu a mea(24) si aceeasi capacitate cilindrica, se plateste maxim 200 euro pe an. eu am asigurare de 1500lei(350 euro), nu am avut nici un eveniment in ultimii 3 ani de sofat si totusi, asigurarea se scumpeste de la o zi la alta. si hai sa tinem cont ca salarul nostru e de 300 de euro, nu 1000!!!, platim acciza la carburant, platim vigneta si nu avem drumuri>>. avem nevoie de un sistem de control al asigurarilor/asiguratorilor, clauze de accidente etc. ce se intampla acum e o aiureala si cineva face bani grei. din aceste motive, cei tineri si mintile destepte nu stau in tara sa duca pe altii in spate!
    unde se poate semna petitia?

  3. Paunescu Bogdan

    vineri, 06.02.2015 at 23:51

    Petitia o gasiti aici: petitieonline.com/rca

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax