Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Simpozionul Național de Martirologie, în județul Alba. Tema din acest an: ”Poeții și poezia detenției”

Publicat

Ediția din acest an a Simpozionului Național de Martirologie se desfășoară în perioada 17-19 martie, în județul Alba.

Ajuns la a IX-a ediție, simpozionul de anul acesta, ce aduce laolaltă, într-o comuniune deopotrivă academică și memorială, istorici, teologi și cercetători consacrați, are ca temă: „Poeții și poezia detenției. Traduceri culturale ale suferinței în temnițele comuniste”.

Vineri, 17 martie, de la ora 13.00, va avea loc, la Mănăstirea „Râpa Robilor” Aiud, întâlnirea tinerilor cu Simion Drăgoi, fost deținut politic. Elevii din cadrul proiectului „Poezia – mărturie din temnița comunistă” vor susține un moment artistic.

Tot vineri, de la ora 18.00 va avea loc deschiderea lucrărilor simpozionului.

Sâmbătă, 18 martie, începând cu ora 9.00, vor continua sesiunile de comunicări, la care participă peste 20 de specialiști. Sesiunile de comunicări se vor desfășura în format on-line (Zoom) și vor putea fi urmărite pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Simpozionul este organizat anual, în memoria victimelor comunismului, de către Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax