Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De voie, de nevoie… Florin Roman şi-a vândut părţile din Radio Ardeleanul

Publicat

După modelul marilor rupturi din politica locală, nici în opozitie lucrurile nu stau aşa de bine, deşi este cu mult mai puţin expusă atenției opiniei publice. Mişcări mici, dar de efect pe piaţa media din judeţul Alba. Liberalul Florin Roman și-a vândut cele 50% din Radio Ardeleanul.

Tranzacția ar fi fost făcută în urmă cu două săptamâni și, potrivit unor surse apropiate, la baza acesteia stă o răcire a relațiilor pe care  Roman le are cu cel de-al doilea asociat, Laura Atanasiu, soţia preşedintelui PNL Alba. În cercurile prietenilor acestuia se vehiculează ideea că între Florin Roman şi Atanasiu s-ar fi declanşat o dispută pe tema susţinerii deputatului ex-PDL Călin Potor.

Pe de altă parte, nici situaţia financiară a vicepreşedintelui PNL nu mai este ca odinioară, ceea ce l-ar fi determinat ca, prin tranzacţionarea jumătăţii deţinute de acesta către Laura Atanasiu, să rezolve cel puţin o parte din problemele financiare pe care le are în prezent. În urmă cu o lună de zile, soţia lui Roman a fost disponibilizată, după ce postul pe care-l ocupa a fost restructurat, prin desfiinţarea Sucursalei EximBank din Alba Iulia. O  lovitură în bugetul familiei, pe care acesta o atribuie senatorului PD-L Alexandru Pereș, deşi la conducerea băncii se află cumnatul fostului preşedinte PSD, Mircea Geoană.

Pe de altă parte, ieşirea PNL de la guvernare, în urmă cu doi ani, i-a redus drastic veniturile, Roman obţinând, câţiva ani de-a rândul, beneficii frumoase din calitatea de membru în câteva consilii de administraţie. În perioada 2006-2008, a fost deseori atacat în presa locală pentru  indemnizaţiile obţinute în calitate de membru al CA la E.ON, Electrica SA  si Daewoo Craiova, atacuri pe care acesta susţine că şi le-a asumat încă din momentul în care a acceptat ofertele, mai mult sau mai puţin influenţate politic, de la companiile respective.

Ajuns la fundul sacului, după ce, timp de doi ani, a fost unul dintre finanţatorii  organizaţiei PNL din Alba, cel mai agresiv opozant al PD-L şi, mai ales, al grupului PD-L din Consiliul Local, a vândut 50% din Radio Ardeleanul, cu 30.000 euro – o sumă derizorie, faţă de valoarea iniţială a investiţiei. Contactat de reporterii noştri, Roman a confirmat vânzarea părţilor sociale pe care le-a deținut la Radio Ardeleanul, dar nu a vrut să comenteze motivele tranzacţiei, susţinând că are o relație bună cu Teodor Atanasiu, iar, despre activitatea sa ca membru în CA al companiilor respective, a declarat că este mândru de ceea ce a reușit să facă: „De exemplu, la Daewoo, şi preşedintele Băsescu a spus că este cea mai reuşită privatizare a României din ultimii ani. Cu sprijinul E.ON, am reuşit ca, din nişte ruine, la Biia, unde n-am nici un interes politic, să ridicăm cel mai modern dispensar medical din Ardeal. Împreună cu Simone Albani susţinem financiar, din acest an, meditaţiile pentru peste 100 de copii, la matematică şi limba română, am donat diferite materiale pentru sinistraţi, spitalul de oncologie, bolnavi şi copii săraci şi talentaţi, fără sprijin material. Îi las pe cetăţeni să mă judece pentru activitatea mea.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cristian L

    luni, 08.11.2010 at 16:31

    Draga Alexandra Buciuman, in acest articol este vorba despre cum Florin Roman a vandut 50% din Radio Ardeleanul FM, sau depre cum si-ar dorii „uni ,, sa fie. …Ca nu imi dau seama. Si daca ma mai gandesc bine tu ar trebui sa fii obiectiva, ca doar esti junalist. Nu sa scri un articol, cu multe pareri personale. ….Sau parerile unora care sunt mai sus de tine.
    Depre cat de adevarate sunt informatile pe care le ai oferit depre Florin Roman, am o vaga banuiala (ca sunt foarte adevarate).

  2. alex danila

    sâmbătă, 05.03.2011 at 22:32

    domnul Roman e un om care de cativa ani a vazut doar partea rea a orasului, a criticat in repetate randuri proiectul Cetatii Alba Carolina care ar aduce turistii in oras si care ar scoate la iveala istoria bogata, a facut tot posibilul ca sa incetineasca acest proiect, a criticat modul de desfasurare a activitatilor din cadrul Primariei si orice asfaltare sau refacere a vreounei strazi (deexemplu cele din centrul vechi).Concluzie:EL AR FI UN PRIMAR CARE AR FACE NUMAI PARCURI. AVEM NEVOIE SI DE ALTELE! MIRCEA HAVA, IN SCHIMB, E UN PRIMAR MODEL.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax