Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De Zilele Cetăţii, fii artist ecologist: Marş pentru biciclişti, concursuri de desene şi fotografii

Publicat

Albaiulienii sunt provocaţi, sâmbăta aceasta, să lase la o parte maşinile şi alte mijloace de deplasare poluante şi să experimenteze noile piste de bicicletă din Şanturile de Sud ale Cetăţii Alba Carolina.

Asociaţia pentru Tranziţie Urbană – A.T.U., care are ca obiectiv dezvoltarea urbană durabilă, în cadrul proiectului european Active Access, organizează împreună cu Primăria municipiului Alba Iulia, de Zilele Cetăţii, un marş pentru încurajarea modalităţilor de transport nepoluante. „Dacă ai bicicletă, trotinetă, role sau skateboard, vino cu acestea în Şanţurile de Sud ale Cetăţii, sâmbătă, 30.04.2011, la ora 10.30, pentru a participa la un marş de inaugurare a noilor piste de biciclete”, se arată în comunicatul făcut public de Primăria Alba Iulia.

Mai mult decât atât, după marş vor mai avea loc şi două concursuri de desene şi fotografie. „Dacă eşti elev în clasele I-IV, vino cu desene realizate de tine cu tema <Merg pe jos sau cu bicicleta şi îmi cunosc mai bine oraşul>, iar dacă eşti elev în clasele V-VIII vino cu fotografii în care să surprinzi pietoni sau biciclişti. Pentru aceste concursuri, organizatorii te aşteaptă începând cu orele 10.30, în Şanţurile de Sud ale Cetăţii. Se vor premia cele mai frumoase 10 desene şi cele mai interesante 5 fotografii. Toate desenele vor fi expuse de Zilele Cetăţii, în ziua organizării evenimentului”, a explicat Mihai Coşer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Proiectul Active Access este finanţat prin STEER, Intelligent Energy Europe. Active Access a început în august 2009 şi îşi propune să conştientizeze opinia publică asupra beneficiilor aduse comunităţii şi oraşului de mersul pe jos şi cu bicicleta. Împreună cu administraţia locală Alba Iulia au fost organizate, în iunie 2010, următoarele activităţi: Traffic Snake Game (Jocul şarpelui în trafic) în şcoli, un audit al mersului pe jos (realizat pe b-dul Revoluţiei) şi un workshop pe tema transportului nemotorizat. Anul acesta, pe lângă Traffic Snake Game, desfăşurat în şcolile „Mihai Eminescu” şi „Vasile Goldiş”, se va organiza, pe data de 30.04.2011, în cadrul Zilelor Cetăţii, şi o campanie de informare a opiniei publice.
Prin Active Access se urmăreşte creșterea utilizării mersului pe bicicletă, dar mai ales a mersului pe jos, pentru deplasările zilnice, realizate pe distanțe scurte – aceasta spre beneficiul sănătății oamenilor, al economiei locale şi al dinamizării vieţii sociale. Scopul proiectului este ca, prin schimbarea hărții mentale pe care locuitorii o au despre cartierul lor, deplasările realizate cu mașina să fie transferate spre mersul pe jos sau cu bicicleta, fiind mai degrabă cunoscute şi utilizate serviciile aflate în apropierea locuinţei, decât cele localizate în marile centre comerciale aflate la marginea orașului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax