Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De Ziua Unirii Principatelor Române, „Ii călătoare și șezătoare” la Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

Publicat

Miercuri, 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, începând cu ora 11:00, la Muzeul Palatului Principilor Transilvaniei din Alba Iulia are loc evenimentul „Ii călătoare și șezătoare”.

Cu această ocazie, între orele 11:00 și 13:00, în Sala Transilvania va fi recreată o șezătoare tradițională, la care orice doritor, indiferent de vârstă, poate învăța să țeasă la un război de țesut, ori să coasă modele tradiționale, în compania meșterului popular Mariana Malvina Mereu și a iscusitelor doamne ce coordonează Atelierul „Alba Coase Ie”, de la Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” Alba Iulia, partener în eveniment.

Mâinile vor lucra, gurile vor cânta, iar publicul vizitator va putea admira o colecție impresionantă de ii și veșminte ce alcătuiesc portul popular românesc, reprezentative pentru mai toate colțurile țării, parte din colecția privată a doamnei Neluța-Cătălina Apetrăchioaei, din Iași. Detalii despre fiecare exponat vor fi oferite de doamna Felicia Rășinariu, etnograf. Expoziția de port popular va putea fi admirată și după data evenimentului, respectiv până în 11 februarie, inclusiv.

Totodată, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic, va fi expusă o expoziție de artă plastică, cu lucrări realizate de elevii implicați în proiectului educativ „Mica Unire și scriitorii care au elogiat-o”.

Intrarea la eveniment este liberă, vizitarea expoziției fiind gratuită pe toată perioada de expunere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax