Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO: Debut grandios al Festivalului ”Strugurele de Aur” din Alba Iulia. Nicolae Furdui-Iancu a avut parte de o lansare specială a noului album

Publicat

Grandioasă. Așa poate fi descrisă într-un cuvânt prima zi a Festivalului Național de Folclor ”Strugurele de Aur”, ediția a XI-a. Punctuali și serioși, organizatorii s-au ținut de cuvânt și au început spectacolul la ora 18.30, show care a durat aproape șase ore.

O serie de 21 de concurenți au intrat, joi seara, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, pentru a-și dovedi virtuozitatea. Probele – o doină și o melodie la alegere – au fost impuse de organizatori, în vreme ce participanții care au dorit să fie incluşi în secțiunea ”Drumul Vinului – Țara Vinului” au mai interpretat o melodie. Astfel că în prima seară au participat 16 concurenți pentru Marele premiu la categoria soliști vocali, în vreme ce cinci participanți și-au etalat măiestria ca solişti instrumentişti.

Imediat după concursul ”Strugurele de Aur”, în fața sălii umplute până la refuz, au urcat pe scenă nume grele ale folclorului românesc. Seria recitalurilor a fost deschisă de prezentatoarea Mărioara Murărescu, celebra realizatoare a emisiunii ”Tezaur Folcloric”. Aceasta a avut parte de o primire specială din partea președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, care i-a oferit un buchet de flori, cu ocazia zilei de Sfânta Maria. Mărioara Murărescu a prezentat albumul „La omu` cu suflet bun”, semnat de  Nicolae Furdui-Iancu.

Lansare de album emoţionantă, în prezenţa familiei

Interpretul de muzică populară Nicolae Furdui-Iancu a lansat cel de-al VII-lea album al său, cel pentru care solistul a așteptat timp de un deceniu. Acesta și-a lansat noul CD ce conține 22 de  melodii, în prezenţa membrilor familiei, care se aflau în sală.

Albumul prezintă o varietate de genuri, de la melodii patriotice, sobre, care l-au făcut celebru, la învârtite, țarine și doine. Nicolae Furdui-Iancu a arătat oamenilor o latură sentimentală, interpretând  melodii care au impresionat auditoriul.

Recitaluri extraordinare: Valentin Bertea i-a încântat pe albaiulieni

Au urmat recitaluri extraordinare, susţinute de Ansamblul „Jidvei” România, Dorin Pintea, Ana Maria Ion Oprișan, Daniel Pop, Mioara Velicu, Liliana Laichici, George Nucă, Gheorghe Gheorghe, Alexandru Petcu, Gabriel Andrei şi Mariana Deac.

Printre interpretările apreciate de public s-a aflat şi cea a  tânărului de doar 10 ani, Valentin Bertea, din Fălticeni, județul Suceava, care a adus zâmbet pe chipurile spectatorilor atât prin melodiile oferite, cât și prin conversația de pe scenă cu Mioara Velicu, o solistă consacrată a Moldovei.

Vineri, de la ora 18.30, albaiulienii vor avea parte de cea de-a doua zi a festivalului, în care vor fi prezenți alți 20 de concurenți şi vor urma recitaluri susţinute de:

– Ansamblul „Jidvei” – România și „Junii de la Jidvei”

– laureați ai anilor precedenți: Eugenia Horoba și Alexandru Pugna, Ancuța Matei, Ovidiu Homorodean, Alisa Toma, Florin Mircea Târziu, Sebastian Stan, Ciprian Roman, Felicia Stoian și Maria Coman;

– Cornel Borza, Antoanela Feche, Liviu Buțiu și Diana Ionela Jurjuț

–  Florentina și Petre Giurgiu

– Ionuț Fulea, acompaniat de Orchestra „Jidvei” România

– Maria Dragomiroiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Virgil Onita

    vineri, 09.09.2011 at 22:31

    FELICITAR domnule Nicolae Furdui Iancu pt acest nou proiect realizat: albumul „La omu cu suflet bun”.Cu regretul ca nu am putut onora invitatia Dvst ,la lansarea de la Alba Iulia,va trasmit ca Producatorul CD-ului LIBRIS Brasov este onorat ca albumul Dvst face parte din catalogul firmei noastre.Suntem convinsi ca iubitorii de folclor vor aprecia pe toti cei implicati in acest proiect.Virgil Onita-Presedinte al Asociatiei Culturale LIBRIS Brasov.

  2. Ancuta Costea

    luni, 12.09.2011 at 12:58

    buna!…felicitari pentru fotografii! Va rog frumos, daca puteti sa imi trimiteti o poza sau cate ati facut in timpul in care am cantat si eu, am fost ultima concurenta din prima seara, v-as fi foarte recunoscatoare!..multumesc frumos

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax