Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decanul Facultății de Teologie din Alba Iulia, alături de alți profesori și studenți au donat sânge pentru cazurile medicale grave

Publicat

Studenții de la facultatea de Teologie din Alba Iulia au mers voi, 9 octombrie și au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba. 

Acțiunea a fost organizată de ASCOR Alba Iulia, iar altături de ei au fost și cadre didactice de la Facultatea de Teologie. Este vorba despre decanul Mihai Himcinschi, decanul instituției de învătământ, lect. univ. dr. Oliviu Botoi, titularul catedrei de Teologie Morală, dar și lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, coordonatorul tinerilor ascoriști din Alba Iulia.

„Studenții teologi și membrii ASCOR au avut bucuria de a dărui «viață» pentru cei care sunt în suferință și au nevoie de sprijinul nostru. Astfel, tinerii au împărtășit dragoste și ajutor aproapelui nostru, punând în practică iubirea milostivă”, a subliniat profesorul univ. dr. Mihai Himcinschi.

De asemenea, Dr. Ana Savu a apreciat gestul tinerilor studenți din Alba Iulia: „Ne bucură mult inițiativa studenților teologi de a veni și a dona sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba. De altfel, marea majoritate dintre ei au mai donat sânge cel puțin o dată.

Prin acest fapt, tinerii au dovedit că au conștientizat beneficiile actului de donare, atât pentru pacienții care au nevoie de tratament transfuzional, cât și pentru donatori”.

Prin această campanie, membrii ASCOR Alba Iulia au dorit să atragă atenția asupra faptului că nevoia de sânge este acută în multe dintre unitățile medicale din țara noastră, reliefând totodată importanța faptelor de generozitate pentru semenii noștri.

Donarea voluntară reprezintă un gest umanitar ce nu poate fi evaluat în bani, valoarea vieții oricăruia dintre noi fiind incomensurabilă. La ora actuală, sângele nu poate fi înlocuit cu altceva din cauza structurii sale complexe și a numeroaselor funcții îndeplinite în organism, au transmis reprezentații ASCOR Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax