Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: DECES din cauza GERULUI la Alba Iulia. Bărbat ÎNGHEŢAT, în zona străzii Costache Negruzzi. Medicii au încercat 8 ore să-i salveze viaţa

Publicat

barbat inghetat Ultima zi a anului 2014 a adus şi primul caz de deces din cauza temperaturilor foarte joase de afară. Un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost găsit îngheţat de frig, pe un teren viran în zona străzii Costache Negruzzi, iar medicii nu au reuşit să-l readucă la viaţă, chiar dacă i-au acordat îngrijiri medicale timp de 8 ore.

UPDATE: Victima este D.H.D. (57 de ani), născut în Alba Iulia, cu domiciliul în Sebeş. Potrivit unor surse, acesta locuia într-o baracă amenajată în zona străzii Costache Negruzzi şi muncea ca zilier. Acesta ar fi consumat alcool sanitar, ar fi ieşit afară din baracă şi s-ar fi prăbuşit în zăpadă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 14.00. A fost găsit de un alt bărbat, care a sunat la 112.

UPDATE 1: Potrivit ISU Alba, SMURD a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor în cazul unui bărbat care a fost găsit căzut pe stradă, în stare de inconştienţă. Au fost efectuate manevre de resucitare la faţa locului, apoi persoana a fost transportată la UPU.

Comunicatul ISU Alba:

„SMURD Alba Iulia a intervenit în 31 decembrie 2014, la ora 14.12, pe str. Costache Negruzzi din municipiu, pentru acordarea primului ajutor unei persoane căzute în stradă. La faţa locului s-au deplasat două ambulanţe SMURD – B2 şi de terapie intensivă. A fost găsită o persoana de sex masculin, căzut în spatiul public, inconştient şi cu temperatura corpului de 20 grade. S-au aplicat manevre de resuscitare şi a fost transportat la UPU Alba”.

Din informaţiile medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, bărbatul a fost găsit pe un teren viran, miercuri după-amiaza, de către un localnic, în apropierea străzii Costache Negruzzi, zona cartierului Meridian din Alba Iulia. Omul a sunat la 112, iar victima a fost preluată de Ambulanţa SMURD şi dusă la spital.

În momentul în care a fost găsit, temperatura corpului în cazul bărbatului era de 20 de grade, astfel că medicii au încercat să îl aducă la parametri normali din acest punct de vedere, urmând procedura în astfel de situaţii timp de 8 ore. Nu au reuşit însă să-i salveze viaţa, iar decesul acestuia a fost declarat miercuri, 31 decembrie 2014, la ora 22.00.

Reamintim că judeţul Alba se află sub atenţionare meteo de vreme geroasă până vineri. ISU Alba a transmis deja un apel către cetăţeni să sune la 112 dacă identifică persoane fără adăpost ce pot fi puse în pericol de temperaturile scăzute.

La Alba Iulia, în ultimele zile, temperaturile minime au fost de aproape minus 20 de grade.

foto: arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax