Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Cugir contestă modificările făcute de Inspectoratul Şcolar Alba la unităţile din învăţământul preuniversitar

Publicat

Conducerea Primăriei oraşului Cugir este nemulţumită de modificările făcute de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba la reţeaua de învăţământ preuniversitar de pe raza teritorial-administrativă a localităţii. Este vorba de arondarea Grădiniţei cu program normal Nr.5,  de la Şcoala cu cls. I-VIII Nr.3, la Şcoala cu cls. I-VIII „Singidava” din Cugir.

Printr-o adresă trimisă inspectoratului cu două săptămâni înaintea începerii anului şcolar, Primăria oraşului Cugir a cerut revenirea asupra deciziei luate la finele lunii august, atrăgând atenţia asupra faptului că modificarea produce disfuncţionalităţi, atât în ceea ce priveşte asigurarea efectivelor de elevi, cât şi alocarea fondurilor necesare finanţării în funcţie de costul/elev.

Administraţia locală susţine că, în timp ce Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 3 rămâne fără grădiniţă, cealaltă unitate de învăţământ va avea în subordine două instituţii preşcolare, atât Grădiniţa cu program normal Nr. 5, cât şi Grădiniţa “Voinicel“. Deşi, la începutul anului şcolar, aceasta din urmă a fost repartizată (prin Decizia nr. 443 din 29.03.2011) Şcolii cu cls. I-VIII Nr. 2 Cugir, în data de 26 septembrie şcoala a primit un fax prin care ISJ Alba comunica faptul că Grădiniţa “Voinicel” revine la Şcoala cu cls. I-VIII „Singidava”. Trebuie subliniat faptul că o adresă trimisă prin fax nu poate anula decizia menţionată anterior, care stipula clar reorganizarea reţelei învăţământului preuniversitar din Cugir.

Primăria oraşului Cugir şi-a exprimat în adresa trimisă inspectoratului nemulţumirea referitoare şi la faptul că nu a fost nici consultată, nici înştiinţată în legătură cu hotărârile IŞJ Alba.

Grădiniţa cu Program Normal Nr. 5 a aparţinut timp de 35 de ani de Şcoala Nr. 3 Cugir, iar modificarea reţelei şcolare produce disfuncţionalităţi atât în ceea ce priveşte asigurarea efectivelor de elevi, cât şi în ceea ce priveşte alocarea fondurilor necesare finanţării în funcţie de costul/elev, după cum susţine administraţia cugireană.

Administraţia locală nu a primit deocamdată niciun răspuns la sesizarea trimisă în data de 1 septembrie a.c. şi nici nu a fost înştiinţată pe altă cale cu privire la decizia definitivă a inspectoratului şcolar. Din acest motiv, Primăria oraşului Cugir solicită în mod public un răspuns din partea ISJ Alba, considerând necesar a se comunica şi argumentele care stau la baza modificării reţelei şcolare, deoarece ei consideră că decizia inspectoratului nu reglementează problema asigurării echilibrate a efectivelor de elevi şi nici fondurile necesare plăţii personalului didactic din Cugir.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax