Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alegeri nestatutare la Liga Studenților de la Universitatea „1 Decembrie 1918”

Publicat

După articolul apărut pe Alba24.ro,  privind desfăşurarea alegerilor pentru conducerea Ligii Studenţilor din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (LSUA), comisia de resort s-a întrunit vineri, 1 aprilie, mai repede cu trei zile faţă de data stabilită iniţial – luni, 4 aprilie. Aceasta a analizat începlinirea condiţiilor de statut privind alegerea lui Bogdan Lazăr, ca vicepreşedinte.

Reamintim că alegerile la Liga Studenților au avut loc miercuri, 30 martie 2011 și au fost câștigate de Ludmila Cernomoreț – președinte (30 de voturi), Lazăr Bogdan – vicepreședinte (19 voturi) și Janeta Lăpăduș – secretar (candidat unic). În urma voturilor, candidatul pentru funcţia de viepreşedinte, Dabu Fică a înaintat o contestație la Comisia de Alegeri (foto, alături de câștigători), în care susținea că particciparea lui Bogdan Lazăr la scrutin nu îndeplinește unul dintre articolele din statut – care prevedea că orice candidat trebuie să aibă 4 luni ca membru activ în interiorul organizaţiei.

Potrivit deciziei Comisiei de alegeri, întrunită vineri, contestația depusă de Dabu Fică a fost respinsă, pe baza faptului că aceasta trebuia depusă în termen de 48 de ore de la finalizarea procesului de înscriere a candidaților. Tot aceeași comisie a decis că Bogdan Lazăr este membru în LSUA din 5 noiembrie, astfel că acesta are 4 luni vechime, însă nu a fost verificat şi dacă Bogdan Lazăr s-a implicat activ în cadrul Ligii Studenților. În conformitate cu cele declarate de către membrii Comisiei de Alegeri, candidatul Bogdan Lazăr nu are patru luni acumulate ca membru activ, la momentul depunerii dosarului de candidat, întrucât acesta a devenit activ după 18 noiembrie (după Balul Bobocilor), în vreme ce dosarele s-au depus la începutul lunii martie.

În concluzie, alegerile pentru Consiliul Director nu au fost în conformitate cu statutul organizației reprezentative a studenților. În urma acestor probleme, rămâne o singură întrebare: Oare pot avea încredere studenții în cei care îi reprezintă?

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Cristian Dima

    sâmbătă, 02.04.2011 at 14:44

    Da! Studenții pot avea încredere în cei care îi reprezintă. Adunarea Generală a dat un vot în 30 martie și au arătat că în ciuda faptului că Lazăr Bogdan este boboc beneficiază de încredere. Dacă a fost membru activ 3 luni jumate sau 4 luni, prea puțin contează, iar dacă cineva ar fii avut ceva împotriva lui trebuia să o facă în termenul stabilit. Dar probabil e mai interesant să facem circ impulsionat de așa-ziși ziariști. Din punctul meu de vedere tu ca membru al LSUA ai prejudiciat imaginea organizației, iar în al doilea rând ți-ai luat un drept care nu țio se cuvenea de a face public noul consiliu director. Nu ai avut mandat de la presă și ai participat ca membru. Ai făcut anti-campanie pentru unul dintre candidații și ți-ai arogat drepturi de om de presă fără a prezenta un mandat sau a depune o cerere. Așadar mă întreb legat de credibilitatea ta, cine încalcă statutul LSUA?

    • Catalin Craciun

      sâmbătă, 02.04.2011 at 14:49

      Eu cred ca tu ca membru al Comisiei de Alegeri ar fi trebuit să verifici dosarul, iar daca statutul prevede patru luni, trebuiau respectate, voi comisia ati incalcat statutul,mai doriti si alte detalii? Regulamentele sunt facute pentru a nu fi incalcate. Trebuia sa faceti adunare generala si sa modificati statutul. Nu sa-l incalcati.

      • Cristian Dima

        sâmbătă, 02.04.2011 at 18:26

        Ca membru al Comisiei de Alegeri mi-am facut datoria si am verificat dosarul precum si adeziuniile candidatilor. Dacă a încălcat cineva statutul și regulamentulde ordine interioara va trebui să îl cauți în altă curte.

  2. Cristian Dima

    sâmbătă, 02.04.2011 at 15:07

    Este o acuzație gravă ceea ce spui tu și consider că în acest vizor intră fie Consiliul Director fie Comisia de Alegeri. Așa cum am specificat în procesul verbal care l-am trimis ca și comunicat de presă, dar dintr-o oarecare plăcere a ta ai omis acest lucru, Consiliu Director ne-a predat doar adeziuniile și ștampila, iar acestea alături de dosare au fost instrumentele pe care le-am avut la dispoziție pentru a analiza compatibilitatea candidatilor.

    • Catalin Craciun

      sâmbătă, 02.04.2011 at 15:17

      Greseli se pot intampla oricui, însa e important ca ele sa fie remediate

  3. popescul

    sâmbătă, 02.04.2011 at 18:10

    ce comicarie de liga avem. sper ca lulu sa poata schimba ceva, desi nu cred. apropo de cazul fica, il stiu pe om, si cred ca l-au facut in asa fel incat si daca fica zicea ca universitatea are culoarea alba membrii lu peste il puteau convinge ca ea e neagra. oricum, organizatie sinistra mai e si liga asta.

  4. mariusrusu

    duminică, 03.04.2011 at 23:26

    E clar. e mită la mijloc. Ia spune-le tu, Popescule, cum se ia mită corect! 🙂

  5. Mihai

    duminică, 01.05.2011 at 19:22

    Deja e al 4-lea președinte și a 4 echipă, în ultimul an. Mandatul ar trebui să fie 2 ani, dar văd că oamenii nu rezistă nici 3 luni. Cine vă dezbină în halul asta ? Ce se întâmplă ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax