Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie a Guvernului: Cetățenii vor vota doar cu buletinul la alegerile parlamentare

Publicat

parlament

Alegătorii vor vota la parlamentarele din 9 decembrie doar cu buletinul. Aceasta este decizia Guvernului, care a prorogat termenele de aplicare a dispozițiilor legale privind cărțile de alegător și registrul electoral. Motivul este acela că nu toți cetățenilor le-au fost eliberate până în prezent cărți de alegător.

„S-au prorogat termenele de aplicare a dispozițiilor legale privind cărțile de alegător și registrul electoral, din cauza faptului că, până în prezent, nu tuturor cetățenilor români cu drept de vot le-au fost eliberate cărţi de alegător și, din cauza subfinanțării, registrul electoral nu e operațional”, a precizat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Guvernul a stabilit că prezența la vot la alegerile parlamentare din 2012 se va certifica prin aplicarea ștampilei cu menţiunea „VOTAT” și data scrutinului sau a unui timbru autocolant cu mențiunea „VOTAT” și data scrutinului pe actul de identitate.

Executivul a aprobat totodată modelul timbrului autocolant, precum și condițiile de tipărire și de utilizare a acestuia la alegeri, modelele pentru copia de pe lista electorală permanentă, lista electorală suplimentară, extrasul de pe copia listei electorale permanente sau a listei suplimentare și ale altor tipizate ce vor fi folosite la scrutin.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax