Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Decizie a Ministerului Muncii: Angajatorii pot depune REVISAL online, cu ajutorul semnăturii electronice

Publicat

Ministerul Muncii a hotărât recent ca angajatorii care deţin semnătură electronică extinsă să poată depune Registrul general de evidenţă a salariaţilor (REVISAL) la adresa de e-mail pusă la dispoziţie de Inspecţia Muncii. Autenticitatea şi integritatea datelor va fi asigurată prin intermediul semnăturii electronice, iar obţinerea certificatului digital calificat şi a dispozitivului criptografic costă 47 de Euro fără TVA.

Este important de precizat că această cheltuială nu va trebui să fie suportată de toate firmele, iar asta deoarece o persoană fizică poate să reprezinte la Fisc un număr nelimitat de societăţi. Mihai Gogancea-Vătăşoiu, vicepreşedinte ANAF a declarat recent că acesta este doar primul pas şi că în viitor se va ajunge să se poată discuta virtual cu toţi contribuabilii.

Transmiterea prin e-mail a REVISAL nu este singura modalitate, registrul poate fi trimis şi online, prin intermediul portalului Inspecţiei Muncii sau depus la sediul ITM. REVISAL cuprinde contractele individuale de muncă conform prevederilor Hotărârii de guvern nr. 500/2011. Hotărârea abrogă H.G. nr. 161/2006 ce reglementează registrul de evidenţă electronică a salariaţilor. Noile reglementări prevăd că registrul se întocmeşte în formă electronică, iar completarea şi transmiterea datelor la ITM se va face numai de către una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisă a angajatorului sau de către alte persoane, în baza unui contract de prestări servicii.

Mai multe despre avantajele şi modalităţile de folosire a semnăturii electronice puteţi afla accesând avocatnet.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax