Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie ANRE: De la 1 iulie scade preţul energiei electrice pentru consumatorii casnici

Publicat

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a decis, vineri, că de la 1 iulie preţul reglementat al energiei electrice livrate populaţiei va scădea în medie cu 1,3%. Acesta va fi valabil pentru consumatorii casnici, dar şi cei non-casnici care nu au optat pentru schimbarea furnizorului de energie.

„Începând cu 1 iulie 2013, preţul la energia electrică livrată consumatorilor finali se va micşora în medie cu 1,3%”, se arată într-un comunicat transmis de ANRE.

Decizia a fost luată în urma unei analize semestriale realizată de Comitetul de reglementare din instituţie şi se va aplica atât consumatorilor casnici, cât şi consumatorilor non-casnici care nu au optat pentru schimbarea furnizorului de energie.

Cea mai recentă modificare a preţurilor reglementate ale electricităţii a avut loc în 1 ianuarie, când tarifele finale au crescut cu 10%. Din total, 6% a fost impactul costului energiei, iar 4% efectul sprijinului acordat de stat producţiei energiei din surse regenerabile.

Tot începând cu 1 iulie, piaţa de energie electrică va fi dereglementată cu 10%, conform angajamentelor asumate de Guvern cu FMI şi Comisia Europeană. Aceasta înseamnă că toţi consumatorii de energie în regim reglementat vor primi cu 10% mai puţină energie la preţuri stabilite de ANRE, procent care va fi achiziţionat în schimb de pe piaţa liberă.

În România sunt peste 8 milioane de consumatori casnici, categorie în care intră şi populaţia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. NIK

    sâmbătă, 22.06.2013 at 00:16

    Dati cu o mina si luati cu zece !!!! scadeti si voi pretul cu 6 sau 10 procente ,,nu mai comparati cu europa sau daca faceti comparatia facetio si la nivelul salarilor si al nivelului de viata !!

  2. Pingback: DE ASTĂZI: Se măresc salariul minim brut, amenzile rutiere, preţul la gaz. Roamingul, mai ieftin | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax