Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie CSA: Proprietarii de imobile pot alege între asigurările PAID şi cele facultative

Publicat

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a hotărât, în ședința din data de 25 octombrie 2012, revenirea la forma anterioară a normelor cu privire la asigurarea obligatorie pentru locuințe, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.

Astfel, proprietarii își pot îndeplini obligațiile prevăzute de lege privind încheierea unei asigurări care să acopere riscurile de cutremur, inundații și alunecări de teren, ca fenomene naturale, fie printr-o asigurare emisă de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), fie printr-o asigurare facultativă.

Totodată, prin polițele facultative, cetățenii se pot proteja suplimentar și pentru alte riscuri.

Această măsură este prima dintr-o serie de inițiative care vizează inclusiv propuneri pentru modificarea Legii nr. 260/2008, astfel încât obiectivul principal – de cuprindere cât mai largă în asigurare a fondului locativ din România – să fie atins, se arată într-un comunicat CSA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax