Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie CSM: Vor fi verificate toate dosarele cu infracțiuni sexuale asupra minorilor din ultimii șase ani

Publicat

tribunal-justitie-decizie-instanta-e

Toate dosarele privind infracțiuni sexuale cu victime minore, aflate pe rolul instanțelor din 1 februarie 2014 până în prezent vor fi verificate, a decis joi plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate de voturi.

Va fi sesizată Inspecția Judiciară pentru control tematic în instanțe și parchete.

”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării unui control tematic la instanţe şi parchete referitor la modul de investigare şi soluţionare a cauzelor privind infracţiuni la viaţa sexuală cu victime minore, aflate pe rolul acestora în perioada 01.02.2014 la zi”, se arată în minuta ședinței de joi a CSM.

Potrivit sursei citate, obiectivele controlului vor fi practica instanţelor şi parchetelor (soluţii definitive) în aspecte precum: aprecierea consimţământului ca fiind valabil sau nevalabil prin raportare la vârsta victimei, standardele de probaţiune care conduc la dispunerea unei soluţii de trimitere în judecată sau de tragere la răspundere penală ori, dimpotrivă, de netrimitere în judecată sau de achitare în aceste cauze etc., respectarea dispoziţiilor legale cu privire la modalitatea de audiere a părţilor vătămate minore.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax