Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie definitivă: Dosarul Mineriadei din iunie 1990, întors la Parchetul Militar. Rechizitoriul trebuie refăcut

Publicat

foto: wikipedia

Dosarul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990 – în care fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi fostul director al SRI Virgil Măgureanu au fost trimiși în judecată în iunie 2017 pentru infracţiuni contra umanităţii – se va întoarce la Parchet pentru refacerea anchetei. Decizia a fost luată joi de instanța supremă și este definitivă.

Înalta Curte a menținut astfel hotărârea inițială în acest sens, pronunțată în mai 2019, pe motiv de nulitate a rechizitoriului. Dosarul a fost trimis în judecată în 2017 și a stat 2 ani în cameră preliminară la instanța supremă. Acum, la mai bine de 30 de ani de la acele evenimente în care au fost rănite sute de persoane, rechizitoriul trebuie refăcut.

În mai 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca dosarul Mineriadei să fie retrimis Parchetului pentru refacerea anchetei, iar soluția a generat un val de nemulțumiri în rândul părților civile din dosar care s-au aflat în sală și care au acuzat atunci „injustiția”. Decizia nu a fost însă definitivă, fiind atacată atât de către Parchetul General, cât și de către sute de victime și de moștenitori ai acestora.

Joi, instanța supremă a respins ca nefondate aceste contestaţii. Decizia – pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu – este definitivă.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Johnson&Johnson

    joi, 10.12.2020 at 20:14

    Halal JUSTITIE in Romania!Nici un dosar serios in Romania postdecembrista nu au reusit sa duca la capat!Lucrurile se vor derula de la sine…dispar probele , dispar martorii si gata.
    E clar , lipsa de vointa sa se aduca la lumina adevarul! ..si pentru asta merita pensii speciale si salarii speciale!Criminalii revolutiei si ai mineriadelor se plimba sfidatori pe strazi.De 10 august mai stie cineva ceva?
    Dreptatea si adevarul in Romania sunt un lucru mult prea indepartat de obtinut.Si ne mai miram unde e Romania azi?…este rezultatul minciunii cu care am inceput si continuam sa traim!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax