Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie definitivă în cazul ”Mioriței” de Alba. Doi ciobani condamnați la ani grei de închisoare cu executare

Publicat

Decizie finală în instanță, pentru doi ciobani din Alba care aproape au omorât în bătaie alți doi bărbați, în urma unui conflict izbucnit pentru supremația unui loc de pășunat. După ce Tribunalul Alba i-a condamanat pe Stănuș Valer și Stănuș Andrei la câte 8 ani de închisoare, iar pe minorul, P.G.A la 5 ani de internare într-un centru pentru minori, cei trei au făcut apel și dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare.

Magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au respins în data de 12 iunie apelul celor trei inculpați și au menținut decizia Tribunalului Alba.

Mai exact, sentința penală a rămas neschimbată și Stanuș Valer alături de Stănuș Andrei vor executa fiecare câte 8 ani de închisoare pentru tentativă de omor, iar minorul P.G.A va fi internat 5 ani într-un centru pentru minori. Decizia este definitivă.

Bătaia s-a petrecut în urmă cu 2 ani, pe păşunea situată în zona „Râpa Roşie”. Atunci cei trei bărbați i-au lovit puternic cu bâtele ciobănești pe alți doi ciobani.

Potrivit IPJ Alba, aceştia s-au agresat reciproc, din cauza unor neînţelegeri legate de locul de păşunat. Doi dintre ei au suferit leziuni grave şi au ajuns la spital, iar altul a fost reţinut, pentru vătămare corporală gravă.

În scandal au fost implicaţi Valer Stănuş (39 de ani), din comuna Săsciori, Andrei Ilie Stănuş (27 de ani) din Sebeş şi un minor de 17 ani, din Lancrăm, pe de o parte şi Constantin Bebeşelea (64 de ani) şi Ioan Bebeşelea (25 de ani).

Constantin Bebeşelea şi Ioan Bebeşelea au suferit leziuni corporale grave şi au fost transportaţi la spitalul din Alba Iulia unde au primit îngrijiri medicale.

”Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii STĂNUȘ ANDREI ILIE, STĂNUȘ VALER și P.G.A. împotriva sentinţei penale nr. 41/11.03.2019 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar nr. 4161/107/2017. (…) scade din durata pedepsei închisorii pronunţate faţă de inculpatul Stănuș Andrei Ilie perioada în care inculpatul a fost reţinut în data de 02.04.2017 şi arestat la domiciliu, începând cu data de 04.04.2017 şi până la data de 10.05.2018. (…)  constată încetarea de drept a măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpaţi. (…) obligă inculpaţii apelanţi la plata sumei de câte 300 de lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpaţii apelanți, în sumă de câte 434 de lei pentru fiecare inculpat, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. se arată în decizia Curții de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax