Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie definitivă în dosarul unor albaiulieni judecaţi pentru infracţiuni informatice. Pedepse între 3 şi 5 ani de închisoare

Publicat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a formulat hotărâre definitivă în 27 martie, în dosarul unor albaiulieni judecaţi pentru infracţiuni de înşelăciune şi fraudă informatică. Sergiu Claudiu Cârciu (28 de ani, din Alba Iulia), parte în acest dosar, a ajuns la Penitenciarul Aiud, vineri, 30 martie, unde are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 5 ani. Un alt tânăr din Alba Iulia, Marius Drâmbărean, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, însă cu suspendare, în acelaşi dosar.

În dosarul în care a fost judecat Sergiu Claudiu Cârciu, alături de Marius Drâmbărean şi alţi inculpaţi, procurorii DIICOT au formulat acuzaţii prin care se arată că aceştia au cauzat „un prejudiciu patrimonial mai multor persoane prin postarea pe site-uri specializate a mai multor anunţuri fictive cu privire la vânzarea unor autovehicule, iar, prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase, au indus în eroare mai multe persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, în speţă vânzarea fictivă de autoturisme, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust”.

Pe baza acestora, Tribunalul Alba a emis, în data de 21.12.2009, sentinţă de condamnare cu închisoare cu executare, de 6 ani, pentru ambii inculpaţi. Infracţiunile săvârşite de cei doi sunt înşelăciune şi fraudă informatică, acces fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, de modificarea, ştergerea sau deteriorarea datelor informatice fără drept, introducerea, modificarea sau ştergerea fără drept de date informatice, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice.

Claudiu Cârciu şi Marius Drâmbărean au formulat apel, care a fost admis de Curtea de Apel Alba Iulia şi care a dispus modificarea pedepselor. A dispus 5 ani de închisoare cu executare, pentru Sergiu Claudiu Cârciu şi 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe o perioadă de 6 ani, pentru Marius Drâmbărean.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), de DIICOT Alba Iulia şi de Sergiu Claudiu Cârciu şi un alt inculpat în dosar, Costel Cătălin Chirilă.

În 27 martie, ÎCCJ a respins, ca nefondate, recursurile declarate şi a dispus următoarele:

„Obligă recurentul inculpat Cârciu Sergiu Claudiu la plata sumei de 475 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 75 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Obligă recurentul inculpat Chirilă Costel Cătălin la plata sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 300 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat Căldărar Petru Adrian, în sumă de 300 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul parţial pentru apărătorul desemnat din oficiu inculpatului Drâmbărean Marius Vasile, în sumă de 75 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax