Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia: Omul de afaceri hunedorean Mircea Ilisei, eliberat din arest

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a decis vineri, punerea în libertate din arest preventiv a omului de afaceri hunedorean Mircea Ilisei. Acesta este directorul Valmet SRL din Cristur, cu obiect de activitate în industria siderurgică şi a fost arestat în iunie, pentru spălare de bani, fals în înscrisuri şi evaziune fiscală. Mircea Ilisei va ieşi în arestul poliției duminică, 11 august.

Mircea Ilisei este acuzat de procurorii DIICOT că, alături de alţi cinci inculpaţi, a cauzat prejudicii de aproximativ un milion de euro prin fals în înscrisuri şi evaziune fiscală. A fost arestat preventiv în 14 iunie 2013, iar sora sa, Corina Maziliu, a primit mandat de arestare în lipsă. Alţi patru inculpaţiau fost obligaţi să nu părăsească localitatea, prin decizie a Tribunalului Hunedoara.

Potrivit procurorilor, inculpaţii au folosit societăţile lor aflate în insolvenţă şi alte firme-fantomă pentru a crea un circuit de schimburi de mărfuri şi achiziţii fictive, în urma cărora reuşeau să obţină sume importante din deducerea TVA-ului.

„Liderii grupării au creat un circuit scriptic al mărfurilor derulate prin societăţile comerciale  controlate direct, astfel încât, după facturări succesive realizate prin intermediul unor firme fantomă, înregistrate pe numele celorlalţi membri ai grupului infracţional organizat, produsele să revină cu o TVA deductibilă, săvârşindu-se în acest mod infracţiunea de evaziune fiscală”, precizează DIICOT.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax