Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie definitivă la ÎCCJ: Fostul procuror al Curţii de Apel Alba Iulia, Ioan Berghezan, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Publicat

Completul de cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, joi, ca nefondat, recursul formulat de fostul procuror la Curtea de Apel Alba Iulia, sibianul Ioan Berghezan, privind condamnarea la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă. Astfel, fostul magistrat ajunge după gratii.

Ioan Berghezan a fost prim-procuror la Tribunalul Sibiu, iar ulterior procuror la Curtea de Apel Alba Iulia. A fost trimis în judecată de procurorii DNA Braşov, în 2008, într-un dosar în care a fost acuzat că a pretins suma de 40.000 de euro, din care, potrivit oamenilor legii, a primit 20.000 de euro, pentru a interveni pe lângă judecători în vederea ridicării interdicţiei de a părăsi ţara a unui inculpat, întreprinzător braşovean condamnat la închisoare.

Potrivit procurilor DNA, Berghezan, „în perioada mai-iunie 2006, pe fondul demersurilor judiciare efectuate de către denunţător pentru aprobarea cererii de suspendare temporară a măsurii limitării dreptului la liberă circulaţie în străinătate, ce formau obiectul unui dosar al Tribunalului Alba, a pretins şi primit în mod eşalonat suma totală de 40.000 euro. Având influenţă şi lăsând să se creadă că are influenţă asupra mai multor magistraţi (judecători şi procurori) implicaţi în soluţionarea cererii, inculpatul a intervenit pe lângă aceştia în sensul pronunţării unei decizii judecătoreşti de admitere a cererii formulate”.

În luna mai 2012, judecătorii ÎCCJ l-au condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, iar inculpatul a formulat recurs. Joi, completul de cinci judecători ai instanţei au respins recursul, ca nefondat. Decizia este definitivă, astfel că Ioan Berghezan urmează să fie transportat la penitenciar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax