Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DECIZIE fără precedent într-un proces cu Poliţia Rutieră. Un avocat din Alba i-a RECUPERAT unui şofer PERMISUL REȚINUT pentru consum de alcool


Publicat

mihai bacoO decizie definitivă a Tribunalului Alba stabileşte un precedent în seria proceselor în care şoferii contestă procesele verbale de contravenţii pe bază de etilotest. Avocatul Mihai Baco din Alba Iulia a reuşit să convingă instanţa că aparatul etilotest folosit pentru constatarea unei contravenţii rutiere nu este omologat tehnic, astfel că rezultatul testării nu poate fi probă judiciară. Ca urmare, şoferul în cauză a primit permisul, reţinut suspendat iniţial pentru 90 de zile şi a scăpat de amendă. Avocatul Mihai Baco l-a reprezentat în instanţă, în această cauză pe Bara Levente Hugo, patronul „Supremia Grup” din Alba Iulia

În decizia definitivă din iunie 2014, Tribunalul Alba a respins apelul formulat de IPJ Alba, împotriva sentinţei Judecătoriei Alba Iulia din 2013, prin care a fost anulat procesul verbal de contravenţie, şoferul a fost exonerat de plata amenzii de 675 de lei şi a fost înlăturată sancţiunea complementară a suspendării permisului pe 90 de zile.

Completul de judecată de la Tribunalul Alba, compus din preşedintele Dragoş Chiriac şi judecătorul Aureliu Claudiu Pop, a hotărât să menţină decizia instanţei de fond, constatând prin Decizia nr. 289/A/2014, în mod irevocabil, că mijlocul tehnic denumit „Aparat alcooltest marca DRAGER”, folosit de Poliţia Română pentru constatarea contravenţiei prevăzute de art. 102 al. 3 lit. a din OUG 195/2002, nu este omologat şi verificat metrologic, astfel că rezultatele testării cu aceste aparate nu constituie probe judiciare care să poată fi luate în considerare de instanţele judecătoreşti, potrivit unui site profesional  al avocaților din România.

Tribunalul a constatat că susţinerea intimatului (IPJ Alba), conform căreia aparatul etilotest cu care a fost testat petentul nu se supune verificării metrologice periodice de către Biroul Român de Metrologie Legală, fiind un mijloc tehnic certificat omologat şi verificat metrologic, este neîntemeiată.

De asemenea, Tribunalul a apreciat că, deşi IPJ trebuia să probeze fapta imputată petentului acuzat, aceea că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, proba vinovăţiei petentului nu a fost întocmită în limitele legii. Tribunalul a constatat că agentul de poliţie a procedat greşit întocmind procesul verbal doar pe baza testării cu aparatul etilotest, mijloc ce semnalează doar prezenţa etanolului în aerul alveolar expirat, informaţiile de măsurare pe care le furnizează nefiind suficient de exacte, încât să asigure garanţiile necesare pentru constituirea de probe judiciare privind consumul de alcool.

Conform judecătorilor, agentul de poliţie trebuia să procedeze în continuare la stabilirea concentraţiei de alcool în aerul expirat, cu ajutorul etilometrului, mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic, şi nu al etilotestului.

Avocatul Mihai Baco l-a reprezentat în instanţă, în această cauză pe Bara Levente Hugo, patronul „Supremia Grup” din Alba Iulia.

“Decizia definitivă a Tribunalului Alba pe care am obţinut-o este un precedent care creează premisele legalităţii în stabilirea unor astfel de contravenţii. Îndrăznesc să speculez că orice contestare a unui proces verbal cu etilotest are şanse de câştig de 100%. Aparatele etilotest utilizate în prezent de Poliţia Română – după ştiinţa mea, la nivel naţional – doar semnalează prezenţa alcoolului, nu fac proba”, a declarat avocatul Mihai Baco .

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comments

 1. lupu sur

  vineri, 03.10.2014 at 00:03

  Pai da..Ce insemna sa fi cineva cu bani si relatii.Toate bune pana omoara pe cineva si atunci dl.avocat poate sa doarma linistit lasand un posibil criminal liber sa conduca pe sosele.Posibil ca aparatul sa nu fie omologat,dar de baut,tot a baut.Sa mearga cu taxiul,sa nu devina un posibil criminal.

 2. Pieleamea

  vineri, 03.10.2014 at 05:25

  Vai mama lui de avocat!incurajaza betivii sa se urce la volan!poate nu era alcoolul de vina ci prafurile ce le produce supremia!

 3. andra

  vineri, 03.10.2014 at 07:50

  Au fost si cazuri in care au murit oameni si soferii bauti au scapat.Despre ce vorbim?

 4. >>

  vineri, 03.10.2014 at 09:40

  RUSINE. Pai daca a semnat PV inseamna ca a recunoscut ca a baut. Problema era cat. Oricum nu e meritul avocatului ( care stim toti cine a fost si ce reatii are) ci ” meritul” e al banilor acestui ******, mare patron. Dac era un cetatean oarecare, punem pariu ca nu-l scapa niciun avocat.

 5. SERGIU ROTAR

  vineri, 03.10.2014 at 10:14

  Asta e tipul ce umbla prin Alba Iulia cu Audi-ul A8 negru cu numarul SPP?

 6. RUSINE JUSTIEI DIN ROMANIA

  vineri, 03.10.2014 at 23:43

  Lasati toti betivii sa se urce la volan, nesimtitilor!!!

 7. crys

  luni, 06.10.2014 at 15:30

  Bai oameni buni, vedeti si partea buna a lucrurilor. De ce sa abuzeze Politia de pe urma slabiciunilor omenesti?! In primul rand sa dovedeasca ei ca respecta legea, apoi sa ceara cetatenilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Situația la Ocna Mureș: Două persoane infectate cu coronavirus, o familie ar prezenta simptome. Mesajul primarului

Publicat

La data de 7 aprilie 2020, în orașul Ocna Mureș sunt 74 de persoane aflate în izolare la domiciliu, o persoană se află în carantină și două persoane sunt confirmate pozitiv.

De asemenea, cinci șoferi de TIR se află în autoizolare, iar o familie aflată în izolare prezintă simptome.

”Exceptând această familie, toate persoanele aflate în izolare sau în carantină sunt afebrile, asimptomatice și cu stare generală bună.

Rugăm și pe această cale locuitorii orașului să respecte cu strictețe restricțiile impuse la deplasarea persoanelor.
Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.

Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, respectați legislatia referitoare la documentele pe care trebuie să le aveți asupra dumneavoastră, conform Ordonanțelor militare.

Deplasările se fac numai având asupra dumneavoastră documentele doveditoare necesare.

Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi” a declarat într-o postare pe Facebook, primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Secţia de Gastroenterologie a Spitalului din Alba Iulia, RESTRÂNSĂ. Patru cadre medicale infectate cu COVID 19

Publicat

Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia a fost închisă, după ce un medic și două asistente au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unor surse Alba24. Cele trei cadre medicale nu au simptome și se află în prezent, în carantină.

Autoritățile din Alba nu au făcut public acest lucru.

UPDATE 22.30: După publicarea știrii obținută pe surse de Alba24.ro, managerul instituției a venit cu o serie de precizări.

Potrivit Dianei Mîrza, secția nu este închisă ci funcționează cu program restrâns. Diana Mîrza a explicat ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la restrângerea activtății pe secție. La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat la UPU, un bărbat de circa 40 de ani, cu grave probleme de sănătate, care a fost trecut pe secţia de Gastroenterologie.

Vineri testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv, iar în acel moment personalul care a fost pe tura respectivă a fost testat. Din cele șase cadre medicale testate, patru au fost pozitive: un medic, două asistente și un infirmier. De asemenea au mai fost testați și alți pacienți de pe secție dar rezultatul a fost negativ.

La scurt timp a fost trimis și un comunicat de presă:

Secția de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia nu a fost închisă. Activitatea a fost restrânsă, la fel ca la toate celelalte secții ale SJU Alba Iulia, conform dispozițiilor autorităților implicate în combaterea pandemiei de COVID-19. Din personalul medical care a intrat în contact cu un pacient pozitiv, un medic, două asistente și o infirmieră, s-au infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Cadrele medicale sunt asimptomatice și izolate încă de la întâmplarea acestui caz. S-au prelevat probe biologice de la alte 28 de cadre medicale și de la 7 pacienți din cadrul secției, iar rezultatele sunt negative. Astfel, nu a fost dispusă închiderea secției. În cursul zilei de mâine așteptăm și alte rezultate, au transmis reprezentanții spitalului, au transmis reprezentanții spitalului.

Este dificil, aproape imposibil ca populația să obțină informații despre cazurile noi din fiecare localitate, din județ.

De cele mai multe ori presa este nevoită să ofere informații pe surse, pentru a determina autoritațile să vină cu precizări clare despre locurile unde a lovit virusul.

Într-un con de umbră este ținută de autorități și situația de la Ciuruleasa, unde au fost anunțate oficial, doar 11 cazuri de coronavirus, în raportarea de duminică, 5 aprilie, când în Alba erau 33 de cazuri confirmate.

CITEȘTE ȘI: Din cele 33 de cazuri confirmate în Alba, 11 sunt din Ciuruleasa. Măsuri speciale pentru evitarea răspândirii virusului

Între timp, situația de la Alba a escaladat: luni au fost declarate 49 de cazuri, iar marți, 7 aprilie, au fost comunicate 71 de cazuri și un deces.

Sursele Alba24.ro susțin că în cele două zile, luni și marți, printre cazurile raportate, o bună parte dintre ele sunt de la Ciuruleasa, însă autoritățile nu comunică acest lucru.

De asemenea, autoritățile din Alba nu informează deloc populația din județ despre situația de la Ciuruleasa, nici ce măsuri s-au luat la nivel local, nici dacă va fi declarat focar și nici dacă localitatea va intra în carantină.

La Centrul de Dializă din Alba Iulia situația este gravă după ce au fost confirmate oficial, până în prezent, zece cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre trei cadre medicale și șapte pacienți.

CITEȘTE ȘI: Noi cazuri de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Personal medical și pacienți, INFECTAȚI cu noul virus

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Prima victimă a COVID-19, în rândul cadrelor medicale: Un ambulanțier din Suceava a decedat

Publicat

Un ambulanțier în vârstă de 53 de ani, de la Serviciul de Ambulanță din Suceava, este prima victimă din rândul cadrelor medicale a noului coronavirus.

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astăzi, 7 aprilie 2020.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

De miercuri, locuitorii din Abrud, OBLIGAȚI să poarte măști de protecție. Măsuri pe durata stării de urgență

Publicat

Locuitorii din Abrud sunt obligați să poarte mască de protecție începând de miercuri, 8 aprilie, în urma unei hotărâri luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU).

Măsura a fost anunțată de primarul din Abrud, Nicolae Simina, pe Facebook.

”Având în vedere faptul că în ultimele 3 zile au fost confirmate pozitiv COVID-19, 7 persoane de pe raza UAT Abrud, astăzi am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Abrud”, a scris primarul pe rețeaua de socializare.

”Am luat toate măsurile legale. Am dezinfectat căile de acces, vom intensifica această acțiune.
Peroanele care au fost confirmate pozitiv sau incerte, au fost izolate imediat. Există o metodologie care trebuie respectată. Nu avem voie să dăm numele celor depistați pozitiv sau incerți. Colaborăm foarte bine cu Poliția orașului Abrud, Spitalul Abrud, medicii de familie, Direcția de Sănătate Publică Alba”, a mai declarat acesta.

De aemenea, de marți 7 aprilie, în fiecare noapte de la ora 22.00, vor fi dezinfectate trotuarele și zonele din fața magazinelor.

Mai mult, accesul în blocuri și casă scărilor vor fi dezinfectate în fiecare zi de miercuri și sâmbătă, de la ora 19.00.

O măsură similară a fost luată și la Câmpeni.

CITEȘTE ȘI: Purtarea măștilor de protecție, OBLIGATORIE începând de astăzi, la Câmpeni. Măsuri pe durata stării de urgență

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate