Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie favorabilă pentru Silviu Bian, la cererea de eliberare condiționată. Lucrarea scrisă în penitenciar de fostul șef ANOFM, convingătoare pentru judecători

Publicat

silviu bianJudecătoria Deva a aprobat marți cererea de eliberare condiționată din penitenciar a lui Silviu Bian. Acest lucru s-a întâmplat la o săptămână de la data la care instanța a cerut verificarea unei lucrări știițifice a acestuia. Se pare că lucrarea a fost convingătoare, însă decizia nu este definitivă, existând posibilitatea ca procurorii DNA să depună o contestație la instanța superioară. 

Lucrarea fostului șef al ANOFM, Siviu Bian, scrisă în penitenciar, se numește Impactul Migrației asupra Pieței Forței de Muncă din România. Lucrarea a apărut în 2015, la editura Altip din Alba Iulia și a fost coordonată de profesorul Sorin Briciu de la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

Silviu Bian, fost secretar de stat şi fost preşedinte ANOFM, se află de trei ani în penitenciar, unde execută o pedeapsă într-un dosar de corupţie. Acesta a făcut cerere de eliberare condiţionată, după ce a efectuat aproximativ jumătate din pedeapsa de 6 ani de închisoare decisă în cazul lui la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dosarul s-a judeat la Judecătoria Deva pentru că Silviu Bian își execută pedeapsa la Penitenciarul Bârcea Mare, unde este competentă. 

Bian a fost condamnat în 2014, după ce DNA l-a acuzat că a primit mită în mod repetat, în perioada decembrie 2010 – octombrie 2011, peste 250.000 de euro pentru a debloca cofinanțarea unor programe, din fonduri europene. Acesta a fost și vicepreșetinte al PNL Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax