Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie finală pentru 15 persoane din Vințu de Jos judecate pentru tăierea ilegală a peste 200 de arbori

Publicat

furt lemn, drujba, lemne,

Dosarul în care 15 persoane din Vințu de Jos au fost judecate pentru tăiere ilegală de lemne a ajuns la sfârșit. Curtea de Apel Alba Iulia, a decis să respingă apelul făcut de Composesoratul Valea Gobii, și să păstreze sentința dată de Tribunalul Alba.

În luna mai Tribunalul Alba, a condamnat 15 persoane la pedepse între 8 luni şi 1 an şi 2 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pe o durată de 2 ani de zile.

În luna iunie, Composesoratul Valea Gobii a făcut apel la decizia magistraților de la Tribunalul Alba și dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare.

Timp de 5 luni dosarul s-a judecat la Curtea de Apel Alba Iulia iar pe 30 octombrie magistrații au decis respingerea apelului și păstrarea deciziei de la Tribunalul Alba.

Mai exact inculpații din dosar, în perioada 2008-2013, au tăiat fără drept un număr de 217 arbori de diferite esenţe, cu un volum total de aproximativ 80 mc, din pădurile aparţinând mai multor persoane vătămate, situate pe raza comunei Vinţu de Jos din judeţul Alba și au produs un prejudiciu prin tăiere de circa 11.000 lei fără TVA şi un prejudiciu total produs prin furt de circa 6.000 lei”, se afirmă în rechizitoriul procurorilor.

M. Adrian, B. Nicolae şi C. Costin au primit fiecare câte 1 an si 2 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepasei; C. Ioan, N. Iosif, P. Nicolae, A. Ilie Gheorghe, A. Alin Nicoale, A. Dănil, A. Gheorghe şi C. Nicolae au fost condamnaţi la câte 8 luni, cu amânare aaplicării pedepsei, iar în cazul inculpaţilor A. Savu, F. Nicoale, M. Ioan Adrian şi M. Andrei Nicolae s-au decis pedepse de câte 6 luni, tot cu amânarea aplicării acestora.

Mai mult instanţa a constatat că Primăria Vinţu de Jos a recuperat prejudiciul şi nu s-a constituit parte civilă. Inculpaţii au fost obligaţi să plătească circa 13.200 de lei către ANAF.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax