Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie în instanţă, în cazul agresorilor care l-au înjunghiat pe un adolescent din Alba Iulia, pentru că nu a vrut să le dea bicicleta

Publicat

tribunal

tribunal 1 Doi ani într-un centru educativ. Aceasta este pedeapsa definitivă în cazul unuia dintre tinerii care l-au înjunghiat, anul trecut, pe un adolescent din Alba Iulia, pentru că nu a vrut să le dea bicicleta. Celălalt inculpat a primit măsură educativă neprivativă de libertate, pe trei luni

Gheorghe Nicolae Buha (18 ani), zis „Truman”, a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, iar Adam Cîrţină (17 ani), zis „Blabla”, pentru lovire şi alte violenţe, în acest caz.

În 13 august 2016, un adolescent a fost lovit de cei doi, cu pumnii şi picioarele, pe fondul unui conflict spontan, pe stradă, la Alba Iulia, pentru că nu a vrut să le dea bicicleta. Unul a lovit victima cu pumnii şi picioarele (Cîrţină), iar celălalt (Buha) i-a aplicat cu un cuţit două lovituri în zona spatelui. În urma loviturilor primite, victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, unde a fost internată de urgenţă pentru acordarea de îngrijiri medicale.

La data respectivă, unul dintre agresorii minori a fost arestat preventiv, iar al doilea a fost cercetat sub control judiciar.

VEZI:  ÎNJUNGHIAT în plină stradă. Un adolescent de 16 ani din Alba Iulia a ajuns la spital după ce a fost lovit cu un cuțit

În 16 iunie, Curtea de Apel Alba Iulia a dat decizia defintivă în acest dosar de tentativă de omor. A redus pedeapsa decisă la Tribunal pentru Gheorghe Nicolae Buha, de la doi ani şi patru luni, la doi ani, – internare într-un centru educativ. Din această pedeapsă se deduce perioada arestării preventive şi a măsurii arestului la domiciliu (14 august 2016 – 16 iunie 2017).

Pentru celălalt inculpat, Adam Cîrţină, a fost menţinută decizia primei instanţe, şi anume măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pe o perioadă de 3 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Alba, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Curtea de Apel s-a pronunţat şi pe latura civilă. Partea vătămată, B.T.A., va primi daune materiale de 4.985 lei şi daune morale de 10.000 lei, de la condamnatul Gheorghe Buha, în solidar cu partea responsabilă civilmente C. Simona. Tot Buha mai are de plătit cheltuieli către Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (4.458,88 lei, plus dobândă), respectiv către Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” (4857,23 lei). Celălalt condamnat, Adam Cîrţină, va avea de plătit 1000 lei daune morale. În plus, cei doi vor mai avea de suportat cheltuieli judiciare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax