Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie în Parlament: SRI, STS, SIE şi Administraţia Penitenciarelor, SCUTITE de plata rovinietei pentru maşinile de serviciu

Publicat

politie

Unităţile SRI, SIE, STS şi ale Administraţiei Penitenciarelor vor fi exceptate de la plata rovinietei, la fel şi autovehiculele Crucii Roşii. Decizia a fost luată miercuri de Camera Deputaţilor, fiind modificată astfel o Ordonanţă a Guvernului.

Camera Deputaţilor a aprobat Ordonanţa Guvernului 8/2010 pentru modificarea Ordonanţei 15/2002 privind aplicarea tarifelor de utilizare şi de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, fiind introduse la Comisia de specialitate de transporturi aceste exceptări de la plata rovinietei.

Iniţial, ordonanţa prevedea scutirea de la plata rovinietei doar a unităţilor MApN, MAI, serviciile de ambulanţă, comunitare pentru situaţii de urgenţă, Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Camera deputaţilor este for decizional cu acest proiect.

Amendamentul prin care au fost incluse şi autovehiculele Societății Naționale de Cruce Roșie din România, aprobat de Camera Deputaților, a fost a fost susținut în plen de către deputatul PNL, Dan Simedru.

”Intervenția mea în plen pentru susținerea amendamentului grupului deputaților PNL, ce vizează scutirea Societății Naționale de Cruce Roșie de la plata rovinietei, a fost inspirată în primul rând de activitatea Filialei de Cruce Roșie Alba, pe care vreau să o felicit și pe această cale pentru perseverența, generozitatea și rezultatele ei. Cred că amendamentul nostru, al deputaților liberali, la proiectul de lege era absolut necesar, dat fiind faptul că Societatea Națională de Cruce Roșie, care intervine în caz de dezastre și salvează vieţile oamenilor, asigurând totodată comunităţilor locale sprijin logistic în situaţii dificile, trebuie să beneficieze de ajutor din partea statului, prin exceptarea de la plata tarifului de utilizare a infrastructurii. Este un drept pe care Crucea Roșie și l-a câștigat prin succesul acțiunilor sale umanitare și am convingerea că, în viitor, va dovedi aceeaşi implicare exemplară în gestionarea situaţiilor critice care pun în pericol siguranţa  şi viaţa cetăţenilor”, a declarat deputatul PNL, Dan Simedru.

sursă: mediafax

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax