Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie istorică pentru administrațiile locale. Legea care le aduce mai mulți bani la buget, promulgată de președintele Iohannis

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat modificarea si completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale. Legea inițiată de deputatul PNL de Alba, Florin Roman, stabilește o nouă formulă de repartizare a sumelor încasate în plan local, cu titlu de impozit pe venit, către unităţile administrativ-teritoriale.

Totodată, este propusă introducerea în actul de bază a unei dispoziţii privind transparentizarea sumelor colectate din impozitul pe venit la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, prin instituirea obligaţiei Ministerului Finanţelor Publice şi a structurilor teritoriale de a comunica aceste informaţii, trimestrial, pe pagina de internet, transmite deputatul PNL de Alba, Florin Roman într-un comunicat de presă.

„Din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale în luna anterioară, se alocă lunar până cel târziu la data de 8 a lunii în curs, o cotă de:

a) 15% la bugetul local al judeţului;

b) 65% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit;

c) 6% pentru repartizare bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor prin hotărâre a consiliului judeţean;

d) 14% într-un cont distinct deschis pe seama direcţiei generale regionale a finanţelor publice/administraţiei judeţene a finanţelor publice, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor”, spune legea.

În cadrul fiecărui judeţ, sumele aferente cotei este repartizată pentru echilibrarea bugetelor locale ale unităţii lor administrativ-teritoriale astfel: – 85% pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor; – 15% pentru echilibrarea bugetelor locale ale judeţelor.

În acest mod, primăriile vor avea mai mulți bani la dispoziție, pentru lupta împotriva pandemiei și pentru investiții, a mai specificat acesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax