Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia: Hunedorean violator în Marea Britanie, transferat în Romania pentru executarea pedepsei

Publicat

Un român care a fost condamnat pentru o serie de violuri în Marea Britanie va fi adus în România pentru a-și executa pedeapsa. Cererea de transfer în România a fost admisă de magistrații Curții de Apel Alba Iulia, în data de 28 octombrie 2022. 

De menționat este faptul că cererea de transfer a fost făcută de autoritățile din Marea Britanie și că bărbatul în cauză nu a fost de acord cu transferul. 

Este vorba despre Petrică Adrian G. în vârstă de 38 de ani, din Hunedoara, care a fost condamnat în data de 18 iunie 2020, la 13 ani de închisoare cu executare și o perioadă de supraveghere de 8 ani, de către Curtea Coroanei din Warwick.

Bărbatul a fost condamnat potrivit motivării instanței, pentru viol după ce a violat mai multe femei care practicau prostituția în zona Hillfields din Coventry. De asemenea a mai fost găsit vinovat pentru port arme albe, și loviri sau alte violențe.

Anunțul că a fost condamnat la închisoare a fost făcut și de reprezentații poliției de la West Midlands, o zi mai târziu, în data de 19 iunie 2020, alături de poza acestuia și poza cu elementul care a ajutat la prinderea acestuia, dar și ce a făcut.

Potrivit motivării instanței, atacurile s-au petrecut în perioada august – noiembrie 2019. Acesta a violat două prostituate și a încercat să o violeze și pe a treia, care însă a scăpat, dar a fost bătută de către Petrică.

Bărbatul a fost prins de polițiștii de la West Midlands, care aveau doar descrierea atacatorului, a mașinii, dar și un element specific pe care fiecare femeie pe care acesta a atacat-o l-a remarcat: un odorizant prins de oglinda mașinii.

Potrivit polițiștilor de la West Midlands Police, victimele bărbatului au oferit o descriere a atacatorului, că acesta conducea un Ford Focus alb, dar și sticluța de odorizant prinsă de oglinda mașinii.

Acesta a fost prins pe 19 decembrie 2019, când se întorcea de la locul de muncă. Polițiștii au mai spus că bărbatul căuta o altă victimă.

Potrivit coventryobserver.co.uk, acesta le lua în mașină pe femei, le ducea în locații retrase apoi le ataca și le viola. Deși femeile erau lucrătoare sexuale, acesta prefa să le atace și să le violeze în loc să plătească pentru serviciile oferite de acestea.

De asemea reporterii din Marea Britanie mai scriu că femeile atacate de acesta aveau atunci 42, 34 și 21 de ani.

”În fapt, s-a reținut că în perioada 10.08.2019 – 31.08.2019 persoana transferabilă a întreținut raporturi sexuale orale şi vaginale cu victima (…) şi în perioada 15.10.2019 – 07.11.2019 cu victima (…), fără consimțământul acestora; a încercat să întreţină relaţii sexuale prin constrângere cu victima (…), în 15.11.2019, ocazie cu care a şi agresat-o pe aceasta aplicându-i lovituri, aceasta reușind însă să fugă. Actele sexuale s-au petrecut în mașina personală a persoanei condamnate, în zona Hillfields din Coventry„, se arată în motivarea Curții de Apel Alba Iulia.

”În situația particulară de față, persoana condamnată a declarat expres că nu este de acord să execute pedeapsa în România, motivând că se teme pentru siguranța sa. Curtea arată că, având cetățenie română, consimțământul persoanei solicitate nu este necesar, nereprezentând o condiție de refuz a transferării în statul solicitat în vederea executării pedepsei cu închisoarea”, se arată în motivarea instanței.

Cererea de transfer a fost admisă de magistrații Curții de Apel Alba Iulia, în data de 28 octombrie 2022: ”Dispune transferarea persoanei condamnate într-un penitenciar din România în vederea continuării executării pedepsei de 13 ani închisoare.

Deduce din pedeapsa recunoscută perioadele în care persoana condamnată  s-a aflat în detenție priovizorie precum și durata executată, începând cu data de 20.12.2019 la zi”, se mai arată în motivarea magistraților.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile.

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax