Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia: Ce pedeapsă a primit o polițistă care lua șpagă pentru înmatriculări auto ”la urgență”

Publicat

Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au dat o decizie finală, în cazul unei polițiste de la înmatriculări auto din Hunedoara, care lua spagă pentru a urgenta înmatricularea autoturismelor. 

Inițial, dosarul a fost judecat de magistrații Tribunalului Hunedoara, iar o primă decizie a venit în urmă cu un an. După dosarul s-a mutat la Alba Iulia, unde în data de 17 iunie, magistrații au dat o deicizie definitivă. 

Pentru faptele sale, polițista a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.

Potrivit DGA Hunedoara, dosarul penal în cauză a fost inițiat ca urmare a unui denunţ înregistrat la nivelul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara.

Șpagă pentru înmatriculări: Polițistă condamnata pentru luare de mită

În fapt, agentul de poliție a primit, în perioada decembrie 2018 – martie 2019, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea înmatriculării autoturismelor dezvoltând o veritabilă afacere la locul de muncă, de unde pleca frecvent cu bani acasă, obținuți ilegal prin prestarea în mod preferențial de servicii de înmatriculare și de eliberare numere de înmatriculare.

De asemenea, agentul de poliție a declarat în fals în 3 rapoarte scrise succesiv cu privire la localitatea unde locuiește și a indus în eroare angajatorul DRPCÎV, prin prezentarea unui contract de închiriere, care în fapt nu a produs efecte juridice, în vederea obținerii compensării ilegale a chiriei, plătită agentului de poliție de către angajator.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara, în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, au efectuat acte procedurale care au stat la baza probării faptelor.

În primă instanță la data de 28 iulie 2021, Tribunalul Hunedoara a hotărât condamnarea, fără acord de recunoaștere, a unui agent de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara la pedeapsa de  2 ani şi 9 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (24 de acte materiale), 1 lună închisoare pentru săvârșirea infracțiuni de fals în declarații în formă continuată (3 acte materiale), 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, corespunzător drepturilor salariale lunare din perioada de referință ianuarie 2017- februarie 2019.

În urma contopirii pedepselor și a aplicării unui spor, inculpata va executa pedeapsa principală rezultantă de 3 ani închisoare, sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani și timp de 3 ani interzicerea unor drepturi, au mai precizat reprezentanții DGA Hunedoara.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nicu

    joi, 23.06.2022 at 06:50

    Mă gândesc că:
    1. Nu mai e, și nu va mai putea fi încadrată în cadrul ministerului sau oricărei structuri/administrații locale
    2. Nu mai beneficiază de sporul de ani la pensie, să poată ieși mai repede la pensie
    3. Nu mai beneficiază de alte sporuri la banii cu care va ieși la un moment dat la pensie
    …… Deși mă gândesc că o să poată toate de mai sus că suntem in Romania …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax