Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia: Fost prim-procuror, acuzat de DNA că a primit vaci şi oi, sub formă de mită, achitat de instanţă

Publicat

curtea de apel alba iulia2 Curtea de Apel Alba Iulia a achitat-o pe Izabella Majeczki, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorghieni, acuzată de DNA de luare de mită. Procurorii au reţinut în acest caz că magistratul ar fi primit, prin intermediul concubinului, două vaci, trei oi şi doi miei.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia a fost pronunţată în 4 ianuarie 2016 şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Izabella Majeczki a fost arestată preventiv în perioada 7 noiembrie 2013 – 31 ianuarie 2015. Inculpata a fost trimisă în judecată de Serviciul Teritorial DNA Târgu Mureş în noiembrie 2013, alături de concubinul acesteia Szabo Toma-Carol şi denunţătorul Sandor Pongraz.

Majeczki Izabella este acuzată de două infracţiuni de luare de mită, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, Szabo Toma-Carol a fost trimis în judecată pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Sandor Pongracz pentru dare de mită.

Potrivit DNA, inculpata Majeczki Izabella, în cursul anului 2011, în comuna Ditrău (Harghita), prin intermediul concubinului ei, Szabo Toma-Carol, a pretins şi a primit de la denunţător două vaci, trei oi şi doi miei, în schimbul promisiunii că va adopta o soluţie favorabilă faţă de denunţător şi fiul acestuia care erau cercetaţi pentru fapte de violenţă fizică comise faţă de alte două persoane, în cadrul unui dosar penal în care supravegherea urmăririi penale era efectuată de aceasta. Procuroarea ar mai fi primit o plasă de dulciuri, un curcan bio şi băuturi energizante.

”Inculpatul Szabo Toma-Carol, în cursul anului 2011, în calitate de intermediar al inculpatei Majeczki Izabella, a pretins şi a primit pentru aceasta, de la denunţător, în mai multe tranşe, două vaci, trei oi şi doi miei, în schimbul promisiunii că va fi adoptată de către inculpată o soluţie favorabilă în dosarul în care era cercetat. Inculpata Majeczki Izabella, l-a determinat, coordonat şi ajutat pe concubinul ei, Szabo Toma-Carol, să contrafacă, la data de 14.08.2013, un înscris în care acesta a consemnat, neconform adevărului, că a remis 3.000 lei denunţătorului, pentru diferenţa de valoarea a unor mărfuri date şi primite. Totodată, inculpata Majeczki Izabella, în perioada 26 august-septembrie 2013, i-a solicitat inculpatului Sandor Pongracz, ca acesta să faciliteze obţinerea de către societatea deţinută de concubinul ei, a unei lucrării de construcţie, iar la data de 26.08.2013, a primit de la acest inculpat o sacoşă ce conţinea produse alimentare, în schimbul ajutorului promis de prim-procuror în legătură cu un dosar penal în care o firmă administrată de Sandor Pongracz formulase sesizarea”, se afirmă în comunicatul DNA făcut public la momentul trimiterii în judecată.

La Curtea de Apel Alba Iulia, acuzaţiile procurorilor nu fost, potrivit instanţei, susţinute de probe. Astfel, toţi cei trei inculpaţi au fost achitaţi. Majeczki Izabella a fost achitată pentru luare de mită pe motiv că ”fapta nu există”. De asemenea, fostul prim-procuror a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată precum şi pentru cea de-a două acuzaţie de luare de mită pentru că ”fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

sursa: adevarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gica Contra

    luni, 04.01.2016 at 16:46

    E strigator la cer! Niste magistrati au trimis la puscarie un alt magistrat pentru nimic? Inseamna ca astia sunt toti varza. Vai de capul nostru!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax