Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia: ÎNCHISOARE cu suspendare pentru un şofer de autocar şi un agent comercial acuzaţi de trafic de minori

Publicat

parchet curtea de apelCurtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă într-un dosar în care un şofer de autocar şi un agent comercial la o firmă de transport internaţional de persoane au fost judecaţi pentru trafic de minori. Instanţa a decis condamnarea celor doi inculpaţi la pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 5 ani.

Romulus Dumitrescu din Vâlcea şi Uveges Mihail Claudiu din Braşov au fost trimişi în judecată în mai 2013 pentru de trafic de minori.

Dosarul a intrat în atenţia poliţiştilor de la BCCO Alba Iulia şi procurorilor DIICOT la începutul anului trecut. Atunci, patru persoane au fost arestate preventiv. Acuzaţiile erau că au racolat şi transportat în Spania tinere minore care practicau prostituţia. Inculpaţii au recunoscut faptele şi au putut beneficia de reducerea pedepsei. Instanţa a schimbat încadrarea juridică a faptei, din trafic de minori, acuzaţia iniţială, în transportul în vederea exploatării unui minor.

Cei doi au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare la Tribunalul Alba, dar, în apel, pedeapsa a fost mărită cu încă un an. De asemenea, inculpaţii sunt obligați fiecare la plata parţială a cheltuielilor judiciare către stat în sumă de câte 175 lei, din care suma de câte 75 lei reprezintă onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu, sumă care se avansează din fondul special destinat al Ministerului Justiţiei.

În dosarul care a rămas în continuare în judecare, după ce cei doi bărbaţi şi-au recunoscut faptele, una dintre inculpate este o femeie în vârstă de 72 de ani, Victoria Vieru, zisă „Volga“, din Galaţi, acuzată că a găzduit la domiciliul ei o minoră, care urma să fie transportată în Spania. Aceasta a mai fost condamnată la închisoare cu suspendare, de Tribunalul Galaţi, acum trei ani, pentru trafic de cocaină.

Operaţiunea din acest caz ar fi fost pusă la cale de fiica acesteia, Petruţa Luminiţa Magheru, şi ea cu antecedente penale pentru trafic de minori. Una dintre minore a fost surprinsă într-un autocar pe teritoriul judeţului Hunedoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax