Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia: Ioan Dobra şi ceilalţi trei angajaţi ai Finanţelor Publice Alba vor putea părăsi arestul IPJ în 9 iunie

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, vineri, solicitarea procurorilor DIICOT privind prelungirea mandatelor de arest preventiv pentru cei patru funcţionari ai Direcţiei Finanţelor Publice Alba. Directorul adjunct Ioan Dobra, şeful de serviciu Dorin Conţan şi inspectorii fiscali Ioan Ispas şi Ioan Sârbu se află încă în arestul IPJ, dar vor putea pleca acasă în 9 iunie, când vor expira mandatele de arestare preventivă.

Senţinţa Curţii de Apel Alba Iulia nu este însă definitivă, fiind atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Finanţiştii au primit din partea magistraţilor interdicţia de a părăsi ţara în următoarele 30 de zile, dar şi aceea de a intra în contact cu ceilalţi inculpaţi din dosar. Eliberarea celor patru inculpaţi este condiţionată de decizia instanţei de la Bucureşti.

Reamintim că în aceeaşi cauză mai sunt cercetaţi în stare de libertate şi directorul firmei „Pomponio”, Cosmin Limbean şi omul de faceri Luca Anversa. Cei trei funcţionari de la Finanţele Publice Alba sunt acuzaţi că ar fi favorizat grupul infracţional de la firma „Pomponio”, care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 2,2 milioane de lei.

Vă ataşăm comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia:

„Vineri seara Curtea de Apel Alba Iulia a respins propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba de prelungire a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile a celor 4 inculpaţi, angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba.
Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit în sarcina inculpaţilor măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile după expirarea mandatelor de arestare preventivă în 09.06.2011.
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia din 03.06.2011 nu este definitivă şi a fost atacată cu recurs. Competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Până la judecarea recursului şi expirarea duratei măsurii arestării preventive inculpaţii rămân în arest.

Împotriva inculpaţilor a fost dispusă de către Curtea de Apel Alba Iulia în 12.05.2011 măsura arestării preventive pentru 29 de zile (din 12.05.2011 până în 09.06.2011), fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional, favorizarea infractorului, conflict de interese şi omisiunea sesizării organelor judiciare.
Pentru mai multe detalii privind acuzaţiile aduse inculpaţilor se poate vedea comunicatul de presă din 11.05.2011 publicat pe site-ul D.I.I.C.O.T. https://www.diicot.ro/”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax