Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia: Un an de închisoare cu suspendare pentru fostul șef de la Înmatriculări Alba, Emil Stanciu

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut, prin sentinţa din 19 decembrie, pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare în cazul fostului şef al Serviciului Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor Alba, Emil Stanciu. Hotărârea este definitivă în dosarul în care acesta a fost acuzat de acte de corupţie.

Potrivit sentinţei, Emil Stanciu nu poate ocupa o funcţie sau să exercite o profesie ori să desfăşoare o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. La instanța de fond, Judecătoria Alba Iulia, nu a fost impusă această interdicție, situație care i-ar fi permis, teoretic, acestuia să revină în funcția de conducere.

Instanța de judecată a admis recursul procurorilor DNA.

Emil Stanciu a fost judecat pentru că a efectuat acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută. Acuzaţia oficială a procurorilor DNA Alba Iulia a fost de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană – ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiilor sau însărcinării sale, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Emil Stanciu a fost trimis în judecată în martie 2012.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2003 – octombrie 2011, inculpatul Stanciu Emil, în calitate de ofiţer de poliţie şi şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor, a încălcat interdicţiile prevăzute în Statutul poliţistului şi s-a implicat în activitatea comercială a două societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul transporturilor rutiere de marfă interne şi internaţionale care erau reprezentate în drept de soţia şi fratele său.

Stanciu a efectuat acte de comerţ în numele SC Emy Trans SRL Alba Iulia şi SC Emy Trans Plus SRL Alba Iulia, având drept de semnătură autorizată unică pe conturile societăţilor, a semnat facturi, a negociat şi a încheiat contracte comerciale de transport şi a controlat efectiv activitatea acestor firme prin lărgirea portofoliului de clienţi. Infracţiunea de care a fost acuzat Emil Stanciu este pedepsită de Legea 28/2000, privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. icar

    luni, 23.12.2013 at 12:54

    un imbecil care si-a tradus, nu numai in afaceri, ****** cu o ****** !!!
    asa e la noi se imbina businesul, cu functionarii statului, si cu alte plalceri…

  2. Ovidiu

    luni, 23.12.2013 at 13:55

    Daca fura un amărât o găină, facea doi ani cu executare.

  3. Intrebare

    sâmbătă, 04.01.2014 at 14:27

    Las ca s-a aranjat acum ..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax