Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia: Un bărbat condamnat în SUA pentru clonare de carduri bancare va fi adus în România

Publicat

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au admis transferul dintr-un penitenciar din SUA, în România, a unui bărbat condamnat pentru clonare de carduri bancare. 

Mai exact este vorba despre un bărbat din Lupeni, județul Hunedoara, care a făcut parte dintr-un grup infracțional care se ocupa în Statele Unite ale Americii cu skimming-ul bancar. 

Mai exact aceștia montau dispozitive pe bancomate, dispozitive care citeau cardurile celor ce foloseau ATM-urile. Apoi, transferau informațiile cardurilor pe carduri false pe care le foloseau pentru a extrage banii din conturile oamenilor.

Cosmin S. a fost judecat de Tribunalul Districtual al Statelor Unite, Districtul Central al Californiei și condamnat la 87 de luni de închisoare.

Decizia a fost luată de judecătorii americani în data de 21 martie 2022, iar bărbatul se află într-un penitenciar din SUA încă de la capturare.

Autoritățile americane au solicitat ca bărbatul să fie transferat într-un penitenciar din România pentru a ispăși pedeapsa.

Cum opera gruparea bărbatului

Potrivit motivării instanței, începând cu sau înainte de 2018 şi continuând până la 8 aprilie 2020 a existat un acord între două sau mai multe persoane pentru a comite fraude bancare.

Autoritățile din Statele Unite ale Americii a confirmat că persoana transferabilă şi alţii au fost implicaţi într-o schemă elaborată în S.U.A. prin care au sustras informaţii despre dispozitivele de acces ale altora prin instalarea dispozitivelor de skimming la bancomate.

Au codificat apoi informaţiile contului pe carduri contrafăcute ale dispozitivelor de acces pe care le-au folosit pentru a retrage numerar de la diferite bancomate.

Prin schimbarea frecventă a locuinţelor, închirierea mai multor vehicule, vizarea bancomatelor în diferite locaţii din diferite oraşe şi ascunderea/transferul de fonduri au reuşit să împiedice descoperirea activităţii lor infracţionale pentru o perioadă îndelungată.

Descoperirea lor s-a bazat pe observaţiile făcute în timpul supravegherii fizice, analiza înregistrărilor bancare şi revizuirea imaginilor de supraveghere ATM care au surprins-o pe persoana transferabilă accesând conturile bancare ale clienţilor părţi vătămate şi retrăgând ilegal numerar din conturile acestora.

Autoritățile a confirmat că bărbatul a folosit sau deţinut fără drept cel puţin 1.278 de dispozitive de acces distincte şi că a compromis următoarele dispozitive de acces: 476 carduri de credit emise de către o bancă şi 47 carduri emise de către altă bancă.

În data de 30 august 2023, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au admis cererea de recunoaștere a condamnării. Drept urmare bărbatul va fi transferat din SUA în România pentru ispășirea pedepsei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax