Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie la Curtea de Apel Alba. Un bărbat condamnat la închisoare pe viață va fi adus în România. Și-a ucis propriul copil în UK

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a admis transferul într-un penitenciar din România unui bărbat din Sibiu, care este condamnat la închisoare pe viată. Bărbatul a fost găsit vinovat de omor, după ce și-a agresat în repetate rânduri copilul de doar 6 luni care era diagnosticat cu sindromul Down.

Agresiunile s-au petrecut timp de mai bine de o lună, dar cea mai gravă a fost când bebelușul a fost bătut cu bestialitate, și a suferit leziuni grave la cap, coloana și ochi.

Mama bebelușului știa de ceea ce se întâmplă, dar a încercat să acopere faptele bărbatului. Mihai Cătălin G., a fost condamnat la închisoare pe viață de către instanța superioară din Liverpool.

De asemenea mama copilului decedat, Gabriela I. a fost condamnată la trei ani, de închisoare pentru că a ascuns faptele făcute de soțul său.

În data e 2 februarie 2023, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au admis cererea de transfer a bărbatului condamnat la închisoare pe viață, dintr-un penitenciar din Marea Britanie, într-un penitenciar din România.

De asemenea motivarea a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

”S-a reţinut în esenţă că persoana transferabilă locuia împreună cu soția, fiica acesteia şi victima (n.r. bebelușul), persoană în vârstă de 6 luni, diagnosticată cu sindromul Down şi alte probleme medicale asociate.

La data de 19.02.2021 în timp ce mama copilului se afla la un magazin cu fiica sa, persoana condamnată a exercitat mai multe acte de violenţă asupra victimei care au cauzat acesteia leziuni grave ale capului, coloanei şi ochilor (ex. fractură de craniu).

Victima a fost internată în spital, însă la data de 21.02.2021 a decedat. Aceste acte de violenţă nu au fost singulare, reţinându-se că în urmă cu aproximativ 14 zile înainte de decesul bebeluşului acesta a fost agresat violent de către tatăl său, victima suferind cu acea ocazie mai multe fracturi costale.

Cu altă ocazie victima a fost luată din cărucior şi trântită pe pat, în ciuda vulnerabilității datorate vârstei şi dizabilității. Au fost reţinute ca şi circumstanţe agravante: comiterea faptei asupra unei victime vulnerabile din cauza vârstei/dizabilităţii; suferinţa fizică sau mintală provocată victimei înainte de moarte şi abuzul unei poziţii de încredere.

Persoana transferabilă a fost condamnată definitiv la pedeapsa detenţiunii pe viaţă cu un termen minim de 20 de ani ce trebuie executaţi înainte de a fi luată în considerare pentru eliberare; perioada totală de privare de libertate care a fost deja executată ca parte a sentinţei este de 663 de zile (custodie pre-detenţie de la 25.02.2021 la 26.11.2021, în total 274 de zile şi perioada executată în custodie de la 27.11.2021 la 20.12.2022, însemnând 389 de zile)”, se arată în motivarea instanței disponibile pe portaul rejust.ro.

”Admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, privind cererea de transfer într-un penitenciar din România a persoanei transferabile, cetăţean român formulată de autorităţile judiciare din Marea Britanie şi, în consecinţă:

Dispune recunoaşterea sentinței penale de condamnare  pronunţată de Curtea Coroanei Liverpool la 26.11.2021, rămasă definitivă la aceeași dată, prin care persoana transferabilă a fost condamnată la pedeapsa detențiunii pe viață (cu un termen minim de executare de 20 de ani închisoare) pentru comiterea infracțiunii de omor,

Ia act că persoana transferabilă şi-a exprimat acordul de a executa pedeapsa aplicată de autorităţile judiciare din Marea Britanie, într-un penitenciar din România.

Dispune transferarea persoanei condamnate într-un penitenciar din România, în vederea continuării executării pedepsei închisorii pe viață”, se arată în motivarea instanței.

Cazul în care au fost implicați cei doi români a oripilat opinia publică din Marea Britanie prin cruzimea de care au dat dovadă cei doi și modul în care și-au tratat copilul de doar șase luni.

Ziarele din Marea Britanie au acoperit pe larg subiectul și crima pe care aceștia au comis-o. Reporterii de la DailyMail care au urmărit cazul au scris că cei doi nu au avut urme de remușcări în fața instanței din Liverpool când și-au aflat sentința.

sursă foto: Merseyside Police SWNS, dailymail.co.uk.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax