Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie la Curtea de Justiţie a UE: Pasagerii pot primi compensaţii financiare de până la 600 de euro în cazul curselor aeriene cu întârzieri

Publicat

Pasagerii curselor aeriene cu escală pot primi compensaţii financiare de până la 600 de euro, în cazul în care ajung la destinaţia finală cu o întârziere de minimum trei ore. Decizia aparţine Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

În funcţie de distanţa de zbor şi destinaţia finală, dar şi intervalul de întârziere faţă de ora anunţată iniţial, pasagerii pot primi minimum 250 de euro şi maximum 600 de euro. Suma se aplică şi dacă prima cursă, înainte de escală, nu a întregistrat o întârziere de trei ore.

Instanţa europeană a dat acest verdict pornind de la cazul unei pasagere germane, care a ajuns de la Bremen (Germania) până la Asunción (Paraguay), cu 11 ore întârziere. A avut escale la la Paris (Franţa) şi Sao Paulo (Brazilia). Compania în cauză este Air France.
A decolat din Germania cu două ore mai târziu, astfel că a pierdut legătura cu Sao Paolo, din Paris. La Sao Paolo, a pierdut şi cursa spre destinaţia finală din Paraguay, tot din cauza decalării programului iniţial.
Companiile aeriene pot scăpa de plata compensaţiilor financiare pentru pasageri doar în situaţii în care întârzierile sunt cauzate de „circumstanţe extraordinare”, ce nu pot fi evitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax