Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie la ÎCCJ în dosarul unor tineri din Alba Iulia, judecaţi pentru trafic de droguri. Pedeapsă redusă pentru unul dintre inculpaţi

Publicat

După ce au primit pedepse la închisoare cu supendare la Curtea de Apel Alba Iulia,  Mihai Raul Nichimiş şi Mihai Romoşan din Alba Iulia, judecaţi pentru trafic şi consum de droguri într-o grupare în care au fost implicaţi nouă tineri, au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa a pronunţat în 5 martie sentinţa definitivă.

Înalta Curte a decis reducerea pedepsei pentru Mihai Romoşan de la trei ani la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunile de trafic şi consum de droguri. În cazul lui Mihai Raul Nichimiş, a rămas cu pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri, cea mai grea faţă de cea suplimentară de 6 luni pentru consum.  Acesta a fost achitat în ceea ce priveşte acuzaţiile de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinirea unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni.

În acelaşi dosar, au fost păstrate pedepsele pentru Marius Aldea, Gabriel Cotuţiu, Adriana Aldea, Ana Giurgiu, Grigore Aldea, respective 3 ani de închisoare cu suspendare. Paul Burcin şi Cornel Ghenescu au fost condamnaţi la 2 ani cu suspendare.

Robert Tică, judecat într-o cauză disjunsă, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare de Tribunalul Alba, iar Curtea de Apel Alba Iulia va decide pedeapsa finală.
Gruparea a fost destructurată la sfârşitul lunii septembrie 2012. Poliţiştii de la BCCO Alba Iulia au efectuat atunci opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Alba, la locuinţele membrilor grupării infracţionale, cu preocupări pe linia traficului de droguri de risc. La percheziţii au fost descoperite şi ridicate aproximativ 600 grame de haşiş şi două arme de vânătoare, cu muniţia aferentă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie – septembrie 2012, membrii grupării au procurat din Spania şi au introdus în ţară, prin intermediul unor firme de curierat, cantităţi însemnate de droguri de risc (haşiş). Drogurile de risc erau destinate comercializării către consumatori, la preţul de 60 de lei/gram, pe raza judeţului Alba.

Inculpaţii au fost judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional, deţinere şi vânzare de droguri de risc fără drept şi introducerea în ţară de droguri de risc.  Doi dintre tinerii inculpaţi în dosar au mai fost cercetaţi pentru infracţiuni similare. Mihai Romoşan (43 ani) a fost surprins în 2002, în flagrant, cu 91,49 grame cannabis în oraşul Sebeş. Ulterior s-au descoperit şase persoane care au consumat cannabis procurat de la Romoşan. Bărbatul a fost arestat preventiv la vremea respectivă.  Celălalt tânăr cu trecut de consumator de droguri este Mihai Nichimiş (24 ani). Aceste este unul dintre cei cinci tineri din Alba Iulia care au fost surprinşi în august 2007 cu patru grame de cannabis în zona hotelului Ambasador din Mamaia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. justitie de ***

    sâmbătă, 08.03.2014 at 23:26

    Dragii de ei. Trafic de droguri si toti au luat cu suspendare. Bravo d-lor judektori. Ink odata a-ti dovedit kt sunteti de *****. In alta tara erau cindamnati la moarte pt raul kre-l fac. La noi banii vorbeste. L-ati condamnat cu executare dor p tigan kn mai avut bani pt voi. RUSINE SA VA FIE!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax