Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie la PNL: Membrii de partid CONDAMNAŢI pierd automat şi apartenenţa la formaţiunea politică, iar cei arestaţi rămân fără funcţii

Publicat

adunarea generala a PNL alba Iulia Biroul Politic Naţional al Partidului Național Liberal a decis luni că liberalii condamnaţi definitiv de instanţe îşi vor pierde calitatea de membru al PNL, iar cei care sunt arestaţi rămân fără funcţiile din cadrul formaţiunii politice. BPN a aprobat modificări la statutul partidului.

Astfel, au fost stabilite toate etapele pe care le poate parcurge un membru PNL în cazul în care este implicat într-un proces penal sau o anchetă judiciară.

Dacă împotriva unui membru al PNL este dispusă o măsură preventivă – arest preventiv, fie efectiv sau la domiciliu – persoana respectivă este suspendată din funcţia pe care o deţine în PNL”, a declarat Alina Gorghiu, copreşedintele PNL.

În cazul în care reprezentantul PNL este trimis în judecată, acesta este suspendat din funcţia deţinută în partid.

La fel, dacă respectiva persoană este condamnată în primă instanţă, pentru orice faptă săvârşită cu intenţie, nu doar cele de corupţie, îi este suspendată calitatea de membru al PNL. În cazul în care condamnarea este definitivă, pierde de tot această calitate.

Toate persoanele care sunt susţinute de partid în administraţia centrală şi împotriva acestora începe urmărirea penală îşi vor pierde sprijinul politic al PNL, a mai precizat Gorghiu.

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei Biroului de luni a cuprins modificări ale Statutului partidului, respectiv clarificări cu privire la modul în care se soluționează în partid cazurile liberalilor care se află în diferite faze ale procedurii de urmărire penală.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax