Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie la Senat: Publicitatea explicită a medicamentelor la TV şi radio, INTERZISĂ. Legea, trimisă la promulgare

Publicat

elevi

televizor Reclamele explicite pentru medicamente la radio şi televiziune sunt interzise, potrivit unui proiect de lege aprobat luni de Senat, în calitate de for decizional. De asemenea, publicitatea pentru medicamentele care se eliberează cu reţetă a fost interzisă total. Legea va fi trimisă, pentru promulgare, preşedintelui Klaus Iohannis.

Inicial, proiectul a primit raport de respingere din partea comisiilor de fond, însă Senatul l-a aprobat, cu 100 de voturi pentru şi 7 voturi împotrivă.

”Se interzice publicitatea explicită pentru produsele medicamentoase difuzată în cadrul programelor de televiziune şi radiodifuziune”, se arată în proiect. Orice formă de publicitate, cu excepţia celei din audiovizual, pentru medicamentele eliberate fără reţetă trebuie să fie aprobată în prealabil de către Agenţia Naţională a Medicamentelor.

Pentru medicamentele eliberate cu reţetă, publicitatea este interzisă în orice mediu.

Decizia afectează atât bugetul media, având în vedere că industria farma a fost principalul investitor în publicitate anul trecut, cât şi farmaciile. Sunt interzise prin lege reclamele ”care indică ideea că farmacia respectivă reprezintă un model sau un etalon pentru celalalte farmacii, precum şi publicitatea la farmacii care reprezinta publicitate mascată pentru medicamente”.

Iniţiatorul proiectului, senatorul UDMR Alexandru Vegh susţine că propunerea este justificată de “amploarea pe care a luat-o publicitatea ascunsă la medicamente şi influenţa negativă şi înşelătoare pe care o are asupra populaţiei, aspecte care se datorează, în general, publicităţii prin televiziune şi radiodifuziune … automedicaţia poate duce la complicaţii grave de sănătate, iar pacienţii nu ar trebui să se trateze după ureche, în baza celor auzite la radio sau la televizor despre un medicament”.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax