Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie la Tribunalul Alba: 16 ani de închisoare pentru Nicolae Mănescu, în dosarul traficanţilor de haşiş

Publicat

Tribunalul Alba s-a pronunţat, săptămâna trecută, în dosarul grupării traficanţilor de haşiş, prinşi de ofiţerii SCCO Hunedoara la un motel de pe DN7. Nicolae Mănescu, arestat iniţial în lipsă şi recuperat din Spania, de unde procura drogurile, a fost condamnat la 16 ani de închisoare.

Ceilalţi membri ai grupării, judecaţi la Tribunalul Hunedoara – Ovidiu Mănescu, Dumitru Ruja, Silviu Nergheş şi Nicolae Moga – au primit pedepse cu închisoarea între 4 şi 5 ani. Toți condamnații sunt din județul Alba.

Drogurile erau procurate din Spania, de către Nicolae Mănescu şi aduse la Vinţu de Jos. Acesta a fost judecat la Tribunalul Alba şi a primit pedeapsa de 16 ani de închisoare, în condiţiile în care mai are o condamnare de 3 ani şi 8 luni, în Spania, pentru trafic de droguri şi fals în înscrisuri.

Reamintim că patru dintre aceştia au fost prinşi în flagrant, în octombrie 2011, de poliţiştii de la Serviciull de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, în timp ce încercau să vândă 700 de grame de haşiş, într-un motel situat pe DN7. Iniţial, oamenii legii au identificat doi dintre traficanţi, dar cercetările au arătat că aceştia fac parte dintr-o reţea de trafic de droguri ce acţiona pe raza judeţelor Alba şi Hunedoara, alături de alte două persoane.

Aceştia au primit mandate de arestare preventivă. Pe numele lui Nicolae Mănescu, fratele lui Ovidiu Mănescu, a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, deoarece se afla în Spania. La momentul la care au fost prinşi, doi dintre tineri aveau asupra lor 1000 de grame de haşiş şi 10 grame de cocaină, în valoare de 12.000 de euro, pe care urmau să îl comercializeze.

„Cei patru membri ai grupării aduceau droguri din Spania, în localitatea Vinţu de Jos, din judeţul Alba, pentru a le vinde ulterior atât pe raza acestui judeţ, cât şi pe raza judeţului Hunedoara. În total, am confiscat de la aceştia un kilogram şi jumătate de haşiş şi 10 grame de cocaină. Trei dintre ei au primit mandate de arestare pe 29 de zile, iar al patrulea a primit mandatul pe 30 de zile, fiind plecat din ţară”, a declarat, la acea dată, inspectorul principal Lucian Năboiu, şeful SCCO Hunedoara.

Cercetările au arătat că, din 2010 şi până în prezent, traficanţii au introdus în ţară peste 6 kilograme de haşiş, precum şi o cantitate mai mică de cocaină, pe care le-au vândut. Cei patru tineri au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

După două zile de la flagrant, poliţiştii l-au identificat şi pe Nicolae Moga, pentru care a fost emis, atunci, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax