Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie la Tribunalul Alba: „Ardeleana” SA, firma miliardarului Dorel Tamaş intră în faliment

Publicat

„Ardeleana” SA, una dintre firmele miliardarului Dorel Tamaş, va intra în faliment. Societatea se afla până acum în insolvenţă, iar, prin decizia Tribunalului Alba din 22 februarie, va putea fi demarată procedura falimentului. Datoriile „Ardeleana” SA sunt în valoare de 57,6 milioane lei. De cazul acesteia, dar şi al altor societăţi deţinute de omul de afaceri, acum cercetat pentru delapidare, se ocupă „Expert Insolvenţa” SPRL Hunedoara.

Tribunalul Alba a avut pe rol judecarea acestei cauze în 8 februarie, dar a amânat pronunţarea pentru data de 22 februarie, când magistraţii au dispus deschiderea procedurii de faliment. Aceeaşi instanţă a respins în decembrie 2011 cererea de intrare în faliment şi a pus în vedere administratorului judiciar să convoace adunarea acţionarilor cu privire la situaţia administratorului special Claudiu Ghineţ.

„Ardeleana” SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi a fost preluată de Dorel Tamaş în 2004. Printre celelalte firme deţinute de Tamaş se numără „Cristian Prodimpex”, cu datorii de 5,2 milioane de lei. Din afacerile acestuia, mai multe bănci, firme, operatori de servicii, dar şi Direcţia de Finanţe ar trebui să-şi recupereze restanţe neîncasate în valoare totală de 13 milioane de lei.

Reamintim că Dorel Tamaş este judecat, în lipsă (reprezentat însă prin mandatar – Ioan Claudiu Ghineţ), în Dosarul „Continental”, cu acuzaţiile de delapidare, spălare de bani şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În dosar mai sunt inculpate alte cinci persoane (fostul decan al Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, Crinela Cătălina Pop, Anca Gherman şi Radu şi Delia Angela Soare), iar „Ardeleana” SA, prin „Expert Insolvenţă” SPRL Hunedoara şi Banca Comercială Română s-au constituit părţi civile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax