Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie la Tribunalul Alba: Ce pedeapsă primești dacă conduci sub influența drogurilor. Tânăr prins cu canabis în mașină

Publicat

Consumul de droguri este incriminat în România. Însă, dacă un șofer este testat pozitiv pentru droguri, după ce a fost tras pe dreapta, pedeapsa este mult mai mare. 

Recent, magistrații Tribunalului Alba au dat o decizie într-un astfel de caz. Este vorba despre o condamnare dată pe 7 octombrie 2024. 

Fapta pentru care inculpatul din dosar a ajuns în fața magistraților, într-un dosar instrumentat de DIICOT Alba Iulia a avut loc în data de 27 septembrie 2023.

Atunci potrivit motivării instanței, tânărul a cumparat canabis de la un dealer din Cluj Napoca. Pe drum spre Alba Iulia a fumat un joint. În noaptea respectivă a fost tras pe dreapta de polițiștii rutieri din oraș.

Testat pozitiv pentru droguri

”În data de 27 septembrie 2023, în jurul orei 00.00, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat pe inculpat în timp ce conducea autoturismul marca Opel c pe drumurile publice din Alba Iulia, localitatea Bărăbanț”, au notat magistrații.

În mașină acesta avea un grinder și 2.5 grame de canabis. În primă fază, tânărul a spus că drogurile ar fi aparținut unei femei care se afla cu el în mașină. Acesta a fost testat cu aparatul drug-test, iar rezultatele au indicat valori de THC, substanță activă din canabis.

Drept urmare a fost dus la spital pentru prelevare de probe biologice. La probele biologice a reieșit că acesta consumase canabis.

Pedeapsa în instanță

Ajuns în fața magistraților acesta și-a aflat pedeapsa pentru conducere sub influența drogurilor și posesie. Pentru cele două infracțiuni a fost condamnat la 1 an 4 luni şi 20 zile închisoare cu suspendare.

De asemenea a mai fost condamnat la muncă în folosul comunității timp de 60 de zile. Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate