Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie la Tribunalul București: USR și PLUS au devenit oficial alianță politică. Dan Barna și Dacian Cioloș merg mai departe

Publicat

usr plus

Alianţa USR-PLUS devine, începând de miercuri, 24 iunie, alianţă politică. După o colaborarea sub forma alianţei electorale, la alegerile europarlamentare şi la alegerile prezidenţiale, cele două formaţiuni şi-au oficializat la tribunal colaborarea.

„Admite cererea. Dispune înregistrarea alianţei politice cu denumirea integrală „ALIANŢA USR PLUS” şi denumirea prescurtată „USR PLUS” şi înscrierea acesteia în Registrul Partidelor Politice aflat la Tribunalul București.

Respinge cererea de intervenţie formulată de intervenientul Alexandrescu Emilian-Constantin, ca neîntemeiată. Anulează ca netimbrată cererea de intervenţie formulată de numitul David Liviu. Respinge cererea de amendare a numitului David Liviu, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în 5 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.06.2020.”

Alianţele electorale se constituie printr-un protocolul care se depune la Biroul Electoral Central, înainte de alegeri. În schimb, pentru alianțele politice este nevoie de o procedură mai amplă. Astfel, alianțele politice se constituie conform Legii partidelor politice nr. 14/2003 şi se înregistrează la Tribunalul Bucureşti.

UPDATE: 

”De astăzi USR și PLUS sunt oficial cea mai puternică alternativă la clasa politică actuală. Noua alianță este o decizie așteptată de noi toți, indiferent că vorbim de colegii din USR sau de colegii din PLUS.

În județul Alba noi deja formăm o echipă puternică care vine fața cetățenilor cu candidați integri și adevărați profesioniști și cu proiecte concrete prin care sa dezvoltăm comunitățile noastre.

În toamnă suntem siguri ca Alianța USR PLUS va da noul primar al municipiului Alba Iulia și va obține încrederea locuitorilor județului.

De ce? Pentru ca toți suntem oameni noi în politică, care nu urmărim interesul personal ci vrem cu adevărat o schimbare în societatea românească. Avem principii corecte și propunem proiecte solide în beneficiul cetățenilor” a declarat președintele USR Alba, Beniamin Todosiu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax