Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Decizii de pensionare posibil eronate în Alba, OPRITE de la distribuția prin Poștă. Explicațiile Casei Județene de Pensii

Când intră pensiile pe iulie 2024

Publicat

Decizii de pensionare posibil eronate în Alba: Casa Județeană de Pensii Alba a transmis o serie de precizări legate de deciziile de pensionare posibil eronate din județul Alba. 

Concret, la câteva zile după ce CJP Alba a transmis la poștă deciziile, Casa Națională a solicitat o nouă analiză a dosarelor, în funcție de niște criterii pe care autoritățile nu le-au detaliat.

În această situație, pentru că nu era suficient timp pentru reanalizarea dosarelor și transmiterea unui răspuns ”la centru”, CJP Alba a transmis lista cu deciziile posibil eronate Oficiului Județean de Poștă Alba, solicitând nedistribuirea în teritoriu a deciziilor cu date posibil eronate

Casa Județeană de Pensii Alba a transmis aceeași lista cu deciziile de recalculare posibil eronate și Casei Naționale de Pensii Publice.

În același context, CJP Alba neagă că ar fi solicitat retragerea deciziilor deja înmânate beneficiarilor.

Alba24 a încercat să stea de vorbă cu reprezentanții instituției, pentru a afla numărul deciziilor posibil eronate, însă aceștia nu au răspuns nici la telefon și nici la mesaje.

Decizii de pensionare posibil eronate în Alba: Precizările oficiale ale CJP Alba

Ca urmare a solicitării Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Casa Județeană de Pensii Alba vine cu următoarele precizări:

1. În perioada 12.07.2024 – 11.08.2024, Casa Județeană de Pensii Alba a listat și a transmis Oficiului Județean de Poștă Alba deciziile privind recalcularea drepturilor de pensie conform prevederilor Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii.

2. În datele de 14 și 15.08.2024, Direcția Generală Documente de Plată și Suport Operațional Pensii din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice a transmis către casele teritoriale de pensii fișiere cuprinzând anumite elemente referitoare la deciziile de recalculare emise, pentru a fi analizate, făcând precizarea că plicurile care conțin decizii de recalculare ale căror date în sistemul informatic prezintă neconcordanțe să fie retrase de la Poștă.

Citește și PENSII 2024: Exemple de calcul la stagiul de cotizare pentru care se acordă puncte de stabilitate. Precizări de la Casa de Pensii

Fiecare casă teritorială de pensii urma să transmită, în decurs de câteva ore, care dintre aceste decizii sunt sau nu acceptate la plată începând cu data de 01.09.2024.

3. Analiza acestor fișiere a fost realizată de către Casa Județeană de Pensii Alba, pornind de la numărul de puncte rezultat după recalculare, pensia în plată la data recalculării, pensia rezultată în urma recalculării, procentele de creștere și elementele de stagiu de cotizare, date transmise de Casa Națională de Pensii Publice.

La nivel de instituție s-au analizat datele din aceste fișiere, dar fără posibilitatea de a verifica și fizic dosarele de pensie, din cauza timpului extrem de scurt avut la dispoziție pentru a transmite Casei Naționale de Pensii Publice un răspuns.

S-au identificat, în unele situații, suspiciuni rezonabile de posibile erori.

4. Pentru a evita dezinformarea beneficiarilor noștri prin transmiterea unor decizii posibil eronate sau cu date posibil incomplete, din cauza cărora ar putea apărea ulterior constituirea unor debite sau acordarea eronată a unor drepturi bănești, Casa Județeană de Pensii Alba a transmis Casei Naționale de Pensii Publice lista cu deciziile de recalculare posibil eronate, reținute de la plată.

5. De asemenea, Casa Județeană de Pensii Alba a transmis lista cu deciziile posibil eronate și Oficiului Județean de Poștă Alba, solicitând nedistribuirea în teritoriu a deciziilor cu date posibil eronate, în vederea reanalizării și comunicării în cel mai scurt timp posibil spre distribuire către beneficiari.

6. Conducerea Casei Județene de Pensii Alba nu a solicitat retragerea deciziilor deja înmânate beneficiarilor; toate demersurile întreprinse au fost în conformitate cu prevederile legale și la îndrumarea Casei Naționale de Pensii Publice.

Conducerea Casei Județene de Pensii Alba mulțumește beneficiarilor săi pentru înțelegerea acordată și își cere scuze pentru eventualele nemulțumiri generate, asigurându-i de disponibilitatea întregului colectiv.

Compartimentul Comunicare și Relații Publice al Casei Județene de Pensii Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate