Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deciziile de recalculare a pensiilor: când vor ajunge la pensionari. Ministrul Muncii: nicio pensie nu va scădea

Publicat

Deciziile de recalculare a pensiilor: când vor ajunge la pensionari. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a transmis duminică că deciziile de recalculare a pensiilor vor ajunge în perioada 16 – 31 august la pensionari. Potrivit acesteia, Casele Teritoriale de Pensi au început deja listarea deciziilor de pensionare. De asemenea, ministrul a adat asigurări că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării. 

„Colegii de la Casa Naţională de Pensii au finalizat procesul de reevaluare a dosarelor de pensii, asta înseamnă că în acest moment toate datele sunt în sistemul informatic. (…) Sunt în plin proces de recalculare, colegii de la casele teritoriale de pensii, deja, în acest moment, au început listarea deciziilor de pensionare”, a declarat Simona Bucura Oprescu, la România TV.

Ministrul Muncii a mai transmis că în urma discuţiilor reprezentanții Poştei Române, cu cei ai Casei de Pensii și cu asociaţiile de pensionari, concluzia la care au ajuns este că mai eficient este să nu trimită decizie de recalculare cu decizie de recalculare, ci să trimită toate deciziile, înainte de 1 septembrie.

Deciziile de recalculare a pensiilor: când vor ajunge la pensionari

Întrebată când vor fi trimise aceste decizii, ministrul a spus: „Deciziile de recalculare vor ajunge în perioada 16-31 august la pensionari. În septembrie ajunge pensia recalculată în baza principiilor noii legi a pensiilor.

Simona Bucura Oprescu a mai spus că este important ca fiecare pensionar să ştie că în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea.

Cum va arăta documentul privind recalcularea pensiilor

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a stabilit în urmă cu două luni modelele deciziilor privind recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii.

Ministrul Muncii a transmis că este „un formular cât mai simplu realizat de cei de la casa Naţională de Pensii, pentru ca fiecare pensionar să poată verifica uşor aceste date”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate