Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DECLARAȚIE: Avocatul Ioan Rus: „Mă voi preocupa de îmbunătăţirea imaginii publice a Baroului Alba”

Publicat

Avocatul Ioan Rus este noul decan al Baroului Alba. Acesta a reuşit să obţină voturile a 117 dintre colegii săi, plasându-se automat la conducerea organizaţiei. Unul dintre cei mai renumiţi în profesia sa, Rus îşi propune, după ocuparea acestei funcţii, să îmbunătăţească imaginea Baroului, puternic afectată de evenimentele din ultima perioadă. Vedeţi ce îşi doreşte avocatul de la noul mandat de decan:

„În primul rând, mă voi preocupa pentru îmbunătăţirea imaginii publice a Baroului Alba, a avocaţilor din cadrul Baroului Alba, afectată în ultima perioadă de o serie de evenimente, mai mult sau mai puţin plăcute. De asemenea, voi încerca să realizez o mai multă armonie în cadrul colegilor, pentru a-i uni şi a face, în acelaşi timp ca activitatea acestora să fie mult îmbunătăţită, pentru a acorda asistenţă juridică de calitate celor care apelează la serviciile colegilor noştri avocaţi.

Desigur, vom acorda o atenţie sporită şi îmbunătăţirii relaţiilor cu autorităţile judiciare, m-aş referi aici la instanţele de judecată, parchetele, organele de cercetare penală, în aşa fel încât colegii noştri să poată acorda asistenţă juridică celor care au probleme judiciare şi în acelaşi timp să nu existe o stare conflictuală, să nu existe tensiuni legate de modul în care colegii noştri acordă asistenţă juridică, să nu se ajungă la anumite situaţii în care colegii noştri să fie amendaţi judiciar pentru că nu au fost prezenţi în instanţă.

Ne vom concentra şi pentru a avea o activitate mult mai intensă şi în organele naţionale ale Uniunii Naţionale a Barourilor din România, pentru a îmbunătăţi legislaţia în domeniul avocaturii, pentru a îmbunătăţi relaţiile cu Ministerul Justiţiei, cu Consiliul Naţional al Magistraturii, în aşa fel încât să putem şi noi contribui mai activ la implementarea noii legislaţii care a fost adoptată, în special Codul civil şi în acest an se aşteaptă să intre în vigoare noul Cod de procedură penală. Se ştie că actele normative pot fi interpretate diferit şi uneori greşit, adică nu concordă cu intenţia legiuitorilor atunci când acestea au fost adoptate.

Ne vom concentra şi pe pregătirea profesională a avocaţilor, în sensul în care aceasta să fie continuă, iar asistenţa juridică să fie de calitate, să nu fie beneficiarii nemulţumiţi că au plătit un onorariu şi nu au fost apăraţi în mod corespunzător. Sunt multe lucruri de făcut, împreună cu colegii, cu membrii Consiliului Baroului, sunt convins că vom face ca activitatea baroului, imaginea publică a baroului să fie mult îmbunătăţită.

Potrivit statutului profesiei de avocat, noul Consiliu al Baroului va alege prodecanul, în cursul săptămânii viitoare. Votul va fi secret şi va putea candida oricare dintre cei 11 consilieri.”

Interviu realizat de Dan LUNGU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax